18 Ocak 2020 Cumartesi

Rahşan Ecevit, Devlet Mezarlığı’nda Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi ve Demokratik Sol Partinin (DSP) kurucusu Rahşan Ecevit, yarın Ankara Kocatepe Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek.

BOLD – Rahşan Ecevit, dün akşam 21.20’de bir süredir tedavi gördüğü GATA’da böbrek ve akciğer yetmezliğinden hayatını kaybetti. Ecevit, ressam, yazar ve siyasetçi kimliğinin yanı sıra Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisinin kuruculuğunu ve ilk başkanlığını yaptı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Bülent Ecevit vefat ettiğinde kendisine özel bir mezar yeri tahsis edilmişti. Fakat o günkü şartlarda devlet mezarlığında defnedilmişti. Biz de bu noktada Sayın Cumhurbaşkanına talebimizi ilettik. Rahşan Ecevit ile Bülent Ecevit’in aynı yerde yatmaları için gerekli yasal prosedürlerin işletilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı’ndan destek bekliyoruz” diye konuşmuştu.

Rahşan Ecevit, yarın Kocatepe Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Ankara’da Devlet Mezarlığı’nda Bülent Ecevit’in yanına defnedilecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder