18 Ocak 2020 Cumartesi

Kanal İstanbul ÇED raporuna dönük 92 bin itiraz ve görüşe aynı cevapla savunma

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Kanal İstanbul’a ilişkin 92 bin eleştiri ve görüşün 15 başlık altında toplandığını duyurdu. İtirazlara verilen savunmalar neredeyse aynı cümlelerle yapıldı.

BOLD – İstanbul Boğazı’nın batı cenahında yeni bir deniz güzergahı açılmasını öngören Kanal İstanbul projesi ÇED raporuna ilişkin değerlendirme Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tamamlanıp açıklandı.

92 BİN 468 VATANDAŞIN İTİRAZ VEYA GÖRÜŞÜ VAR

Raporu ele alan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunun 92 bin 468 kişinin itirazını dikkate aldığı ifade edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, söz konusu eleştiri ve görüşleri kapsayan soruların rapor içinde cevaplandığını da duyurdu.

ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 2 Ocak’ta itiraz süresi dolan rapora, İnceleme Değerlendirme Komisyonu çalışmaları sonucu ‘ÇED Olumlu’ kararı verildiğini ilan etti. Müdürlük nihai raporu da askıya çıkardı.

Neredeyse aynen onaylanan raporda vatandaşların itirazları da yer aldı. Raporda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Taşra Teşkilatlarına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), 92 bin 468 görüş ve teklif ulaştığı bilgisi yer aldı.

BENZER FORMATTA VE AYNI İÇERİĞE SAHİP SAVUNMASI

Bütün görüş ve tekliflerin incelendiği söyleyen raporda, temelde hepsinin benzer formatta ve aynı içeriğe sahip olduğunun görüldüğü ifade edildi. Ayrıca görüş ve önerilerin cevaplandığı bölümler sıralandı.

DEPREM RİSKİ, SUSUZLUK TEHLİKESİ GİBİ 15 BAŞLIKTA İTİRAZ

Raporda, deprem riskinin tetiklenmesi, İstanbul’un su kaynaklarının yok edilerek susuzluğa mahkum edilmesi, Sazlıdere Barajı’nın yok olması, yeraltı sularının kaybolması, tarım ve mera alanlarını yok olması, üç aktif fay hattının geçmesiyle afet riskinin artması gibi 15 noktada itiraz oluştuğu belirtildi. Ancak itiraz bölümlerinde neredeyse aynı cevapların verilmesi dikkat çekti.

Şubat zammını bekleyen ilaç firmaları satışı durdurdu: Vatandaş ilaç bulamıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder