29 Temmuz 2020 Çarşamba

Almanya Türkiye’ye seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzattı

Almanya, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşları için hazırladığı ‘gidilmemesi gerekilen ülkeler’ listesine Türkiye’yi yine aldı. Listede seyahat uyarısı yapılan 130 ülke var.

BOLD – Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından, pandemi önlemleri kapsamında, hijyen, temas izleme, test kapasitesi ve şeffaflığa göre hazırlanan ‘gidilmemesi gerekilen ülkeler’ listesi güncellendi. 31 Ağustos’a kadar uzatılan listede Türkiye’nin de bulunduğu 130 ülke yer alıyor. Alman yetkililer koronavirüs sebebiyle Türkiye’ye turist yollamama tavsiyesinde bulmuştu.

Alman Robert Koch Enstitüsü, ülkelerin risk bölgesi olarak belirlenmesinde, her 100 bin kişide 50 kişilik virüs enfekte sayısını baz aldıklarını açıkladı. Ağustos sonuna kadar açıklanan listede bulunan Türkiye’ye, bu sene için Almanya’dan yoğun bir turist akını beklenmiyor.

TEK AB ÜLKESİ LÜKSEMBURG

Dışişleri Bakanlığı, seyahat uyarısı yapılan ülkeler arasına AB üyesi Lüksemburg’u da koydu. AB’de seyahat uyarısı yapılan tek ülke bu küçük Lüksemburg olurken, İspanya’nın turistik kentlerinden Barselona ve çevresindeki plajlarda dikkatli olunması istendi.

Ancak İspanya için henüz bir seyahat uyarısı yapılmadı. Seyahat uyarısı yapılmayan ülkelerden gelenler, yine de üç gün içerisinde doktoruna gidip test yaptıracak. Seyahat uyarısı yapılan ülkelere gidenler ise hemen havaalanlarında test edilecek. Koronavirüs şüphelilerine 14 gün boyunca karantina uygulanacak.

Euro 8 lira oldu gurbetçiler TL ile dalga geçmeye başladı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder