1 Ağustos 2020 Cumartesi

Sosyal medyaya düzenlemesi sonrası VPN’e talep arttı

AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen sosyal medyaya düzenleme getiren yasanın ardından erişim engellerinin aşılmasını sağlayan VPN gibi hizmetlere talep arttı.  

BOLD – İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 10 madde yürürlüğe girdi. Sanal özel ağ hizmeti sunan NordVPN Şirketin Kurumsal İletişim Yöneticisi Laura Tyrell, Türkiye’den taleplerin bir gecede yüzde 20 arttığını belirterek “Türkler kendini VPN ile donatıyor” diye konuştu. 

Muhalefetin sansür eleştirisinde bulunduğu ve Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini duyurduğu 9 maddelik sosyal medya yasası yürürlüğe girdikten sonra internette erişim engellerinin aşılmasını sağlayan VPN talebi bir gecede yüzde 20 arttı.  

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre NordVPN şirketin açıklamasında “Türkler VPN hizmetlerine akın ediyor” ifadelerine yer verildi. NordVPN, hizmetlerine Türkiye’den gösterilen ilginin sadece bir gecede yüzde 20 oranında arttığına dikkat çektiği açıklamasında “Türkler kendilerini VPN ile donatıyor” ifadelerine yer verdi. Şirketin Kurumsal İletişim Yöneticisi Laura Tyrell “İnternet özgürlüğü, ifade özgürlüğü kadar önemli” dedi ve internete getirilen kısıtlamaların sadece ekonomiye değil, demokrasiye de zarar verdiğini, bilgi edinme hakkının korunmasını sağlayan gazetecilerin görevlerini yapmalarını da tehlikeye attığını savundu.  

A’dan Z’ye internete sansür yasası… AKP ne yapmaya çalışıyor?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder