29 Temmuz 2020 Çarşamba

Hazine’den yandaş müteahhitlere 72 milyon liralık bayram harçlığı

Kurban Bayramı’nda özel köprü ve tüneller hariç köprü geçişleri ücretsiz. Bu projelere verilen garantiler nedeniyle bayramda geçmese de vatandaşın cebinden 72 milyon 205 bin lira çıkacak. Hiç kimsenin geçmediği geçen Ramazan Bayramı’nda ise köprüler için 100 milyon lira ödenmişti.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 30 Temmuz Perşembe günü saat 00.00’dan başlayarak 4 Ağustos Salı günü saat 07.00’ye kadar, YİD projeleri hariç olmak üzere otoyollar ile köprülerden geçişlerde ücret alınmayacak. Özel köprülerden kimse geçmese de verilen garanti nedeniyle Hazine’den yine 72 milyon 205 bin lira çıkacak.

ÖDEMELER DOLAR ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre bu Kurban Bayramı’nda devletin işlettiği köprü ve otoyollar ücretsiz olacağı için, ücretli olmaya devam edecek yap-işlet-devret projesi köprü ve otoyollar yine daha az kullanılacak. Dolayısıyla özel yollara Hazine’den milyonlarca dolar garanti bedeli ödenmeye devam edilecek. Vatandaş, bu bayramda da yap-işlet-devret projelerinin ücretli olması nedeniyle geçmediği yolun ve köprünün ücretini zaten ödeyecek.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ İÇİN GÜNLÜK 9 MİLYON LİRA ÖDENİYOR

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın yaptığı hesaplamaya göre günlük 40 bin araç garantisi verilen ve geçiş ücreti 224 lira olan Osmangazi Köprüsü’nün bayram süresince bir gün için maliyeti 8 milyon 960 bin lira, 69 bin araç garantisi verilen ve geçiş ücreti 36.6 lira olan Avrasya Tüneli’nin maliyeti 2 milyon 525 bin lira, günlük 135 bin araç garantisi verilen ve geçiş ücreti 21.9 lira olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün maliyeti de 2 milyon 956 bin lira olacak.

RAMAZAN’DA VATANDAŞIN CEBİNDEN 100 MİLYON LİRA ÇIKTI

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, YİD projeleri ile devletin peşin peşin soyulduğunu belirtti. Yavuzyılmaz, “YİD yollarının bayram boyunca millete maliyeti tam 72 milyon 205 bin lira. YİD ile yapılan sözleşmelerle devlet peşin peşin soyuluyor. Geçtiğimiz Ramazan bayramında uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla geçiş garantili iki köprüden ve bağlantılı yollarından geçmeyen araçlar için devletin kasasından 100 milyon lira çıktı. Bu ödemelerin ertelenmesi, iktidarın gündeminde yok. Mücbir sebep de uygulanmıyor. Kıyamet de kopsa ödemeler garanti” dedi.

Serkan Kurtuluş “FETÖBORSASI”nda işadamı listesini kendisine veren savcı ve istihbarat müdürünü açıkladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder