31 Temmuz 2020 Cuma

Kılıçdaroğlu CHP’nin yeni MYK’sını bayram sonu duyuracak

Geçen hafta sonu 37. Olağan Kurultayı’nı tamamlayan CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiyi seçime hazırlayacak yakın çalışma kadrosu MYK’yı, bayram sonrası açıklaması bekleniyor. Kulislerde MYK üye sayısının 18’den 15’e düşürüleceği konuşuluyor.

BOLD – Ana muhalefet partisinin 37. Olağan Kurultay’ı sonrası gözler, CHP’yi, 2023 seçimine taşıyacak Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) çevrildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurban Bayramı akabinde çalışacağı yakın kadroyu ilanı öngörülüyor. Parti Meclisi’nden (PM) oluşturulacak MYK’da mevcut isimlerin bir bölümüyle devam beklenirken, üye sayısının 18’den 15 düşürüleceği ve bazı genel başkan yardımcılıklarının birleştirileceği dillendiriliyor.

SELİN SAYEK BÖKE GERİ DÖNÜYOR

Buna göre Kılıçdaroğlu MYK’da Faik Öztrak, Muharrem Erkek, Bülent Kuşoğlu, Fethi Açıkel, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi ile devam edecek. Daha önce sözcülük görevinden istifa eden Selin Sayek Böke’ye, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’a, Balıkesir Belediye Başkan adaylığı kesin olmasına rağmen İyi Parti ittifakı sebebiyle bu gerçekleşmeyen Ahmet Akın’a ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer’e yer verilmesi de gündemde.

KADIN ÜYE SAYISI ARTIRILACAK

Böke sonrası sözcü Bülent Tezcan’ın ise yeni MYK’da genel sekreter görevine getirileceği belirtiliyor. Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim için gazeteci kökenli Ali Öztunç’un, Eğitim Politikaları içinse mevcut MYK’daki Lale Karabıyık veya Yunus Emre’nin adı öne çıkıyor. Son kurultayda ismi çizilen eski Büyükelçi Ünal Çeviköz’ün başdanışman yapılabileceği söyleniyor. MYK’da 4 olan kadın sayısının artacağı, Gençlik Politikaları’nın gençlerden birine emanet edileceği kulislere yansıyor.

“Muharrem İnce 15 Eylül’de parti kuruyor” iddiası!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder