30 Temmuz 2020 Perşembe

Mağdur adaylardan ‘ziyaselcukistifa’ bürokratlardan ‘iyikivarsınziyaselcuk’ etiketi

Alan bilgisi testi soru sayısı 2019 KPSS’de bir önceki yıla göre artırılınca, 2018 KPSS puanlılara göre dezavantaj yaşayan öğretmen adayları, Twitter’da ‘ziyaselcukistifa’ etiketini liste başı yaptı. ‘iyikivarsınziyaselcuk’ etiketiyle başlatılan karşı kampanyaya ise MEB bürokratları ve milli eğitim müdürleri destek verdi.

BOLD – Karma usulle gerçekleşen öğretmen atamaları, görevlendirme bekleyen binlerce adayı mağdur etti. 2019 KPSS’de yüksek puan alanlar, 2018’de daha düşük puan alanlara geçilince Twitter’da açtıkları ‘ziyaselcukistifa’ etiketi ile gündeme geldi. Ardından MEB bürokratları ve milli eğitim müdürlerinin de destek verdiği ‘iyikivarsınziyaselcuk etiketli kampanya başlatıldı.

SORU SAYISI ARTIRILDI PUAN ÜSTÜNLÜĞÜ ESAS ALINDI

Birgün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamındaki sözlü sınavın sonuçlarını önceki gün açıkladı. 2018 ve 2019 KPSS puanına göre yapılan atamalarda çok sayıda öğretmen adayı, yüksek sıralamasına rağmen tercih yapamaz hâle geldi. 2018’de, 79,68 puan ile bin 368’inci sırada yer alan bir sosyal bilgiler öğretmeni adayı, 2019’da aynı puan ile 509’uncu sıraya çıksa da atamaların puan üstünlüğüne göre yapılması sıkıntıya neden oldu. 2019 KPSS’de alan testi soru sayısının bir önceki yıla göre 25 soru artırılması da mağduriyetin katlanmasına yol açtı. Mağdur adaylar, 2019 KPSS puanı ile ek 20 bin atama talep etti.

ÖĞRETMEN GRUPLARINA HAZIR TWEET GÖNDERİLDİ İDDİASI VAR

Sonuç açıklanması akabinde Twitter’da, ‘ziyaselcukistifa’ etiketi açıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifasını isteyen, kısa sürede binlerce yorum yazılan etikete karşılık ‘iyikivarsınziyaselcuk’ kampanyası başlatıldı. Aralarında MEB bürokratları, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürlerinin de yer aldığı çok sayıda ismin etikete destek verdiği görüldü. Öğretmenlerin olduğu WhatsApp gruplarına hazır tweetler gönderildiği ve bunların, ‘iyikivarsınziyaselçuk’ etiketi altında paylaşılmasının istendiği iddia edildi.

Sürgün akademisyen Şadi Aydın: “Üniversiteye atanan kayyum 5 bin kitabıma el koydu”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder