29 Temmuz 2020 Çarşamba

Ravza Kavakçı’dan ‘kıyak doktora’ ve ‘ballı maaş’ haberine yorum yapan vatandaşa şantaj

AKP’li Ravza Kavakçı Kan, İBB çalışanı iken ABD’ye doktoraya yollandığı, vekilken de belediyeden maaş almaya devam ettiği haberine yorum yapan vatandaşa dava açtı. Kan’ın avukatları davanın çekilmesi karşılığı bu kişiden 10 bin lira talep etti.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) işe girdiği gün, ‘siyaset doktorası’ yapması için ABD’ye gönderilen bilgisayar mezunu AKP Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın, Meclis görevi sürerken İBB’den maaş almaya devam ettiği ortaya çıkmıştı. Kan, iddiaları reddetmiş ve ilgili haberlere erişim engeli getirilmişti.

BİLGİYİ UZLAŞMA DOSYASINDAN DOĞRULATTI

Sözcü’den Deniz Zeyrek’in aktardığına göre bunla ilgili Yol TV’nin haberine soyla medyada yorum yapan M.S.Ç. adlı vatandaşın kapısına polis geldi. Aynı paylaşım altında ‘özür dilemez’se sorun çıkacağı söylendi. M.S.Ç, denileni yaptı ama soruşturma ilerledi. Akabinde Kan’ın avukatları M.S.Ç.’ye ulaştı ve “10 bin lira vermezsen dosya mahkemeye gider” dedi. Zeyrek, bilgiyi uzlaşma dosyasına erişip doğrulattığını belirtti. Davaya dair malumatın kaynağı mağdur vatandaşın arkadaşı, olayı şöyle anlattı:

AVUKATIMLA KONUŞSUNLAR ARTIK MESAJI İLETTİ

“Ravza Kavakçı Kan ile ilgili sosyal medya paylaşımı altına yorum yapmış. Polis gelmiş ve özür dilemezse sorun olacağını söylemiş. O da aynı yere özür mesajı yazmış. Bir süre sonra uzlaştırma için avukatlar gelmiş ve ’10 bin lira verirseniz uzlaşma ile dosyayı kapatırız’ demiş. Arkadaşım 6 aydır işsiz. Hasta kızı var ve o parayı vermesi imkânsız. Zaten, yazdığı şey hakaret değil. Ablası Merve Kavakçı’ya TBMM’de o muamele reva görülürken hüngür hüngür ağlamış, yıllarca bu işin mücadelesini vermiş biri olarak, özür de dilendiği için belki meseleyi kapatır diye Ravza Hanım’ın danışmanı ile temasa geçtim. Kendisi danışmanı aracılığıyla ‘Avukatımla konuşsunlar artık’ mesajını iletti. Dosya mahkemeye gidecek.”

ELEŞTİRİ YAPMANIN YASAK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

Vatandaş M.S.Ç., Kan ile ilgili haberlere erişim engeli getirildiğini duyuran metnin altına ilk yorumunda “Hırsızlık, yolsuzluk artık suç değil. Bunları ortaya çıkaran suçlu sayılıyor” ifadesini kullanmış. Özür yorumu da şu şekilde: “Olumsuz yorum yaptığım için özür dilerim. Eleştiri yapmanın yasak olduğunu bilmiyordum kusura bakmayın.”

Sosyal medyaya kısıtlama getiren kanun Meclis’ten geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder