30 Temmuz 2020 Perşembe

Bakan, et fiyatlarında Türkiye’yi Avrupa ile kıyas etti

Türkiye’de et fiyatları 100 TL’yi zorlarken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den “et fiyatları yüksek değil” açıklaması geldi. Bakan Pakdemirli, Türkiye’de et fiyatlarının Avrupa seviyesinin altında kaldığını kaydetti.

BOLD – Türkiye’de vatandaşların aylık et ihtiyacını yeterli düzeyde karşılayamadığı TÜİK’in istatistiklerinde yer alırken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Türkiye’de et fiyatlarının pahalı olmadığını öne sürdü. Bakan, buna gerekçe olarak da Avrupa’daki et fiyatlarını gösterdi.

KURBAN PAZARLARINA YÜKLENMEYE GEREK YOK

CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, kurbanlıklar konusunda kimsenin endişe etmemesi gerektiğini belirterek, “Kimse endişe etmesin, her sene aşağı yukarı bizim bakanlığımızın hazırladığı tedbirlerle beraber her yıl kesilen kurbanın yüzde 50’nin daha fazlası küçükbaş ve büyükbaş hazır. 800 bin büyükbaş 2 milyonda küçükbaş kesimi oluyor Türkiye’de. Bu bayramda biz tokalaşma olsun istemiyoruz. Kurallara uyulsun istiyoruz. Pazarların kalabalık olmamasını istiyoruz. İlk gün vatandaşlarımızın kurban pazarlarına yüklenmesine gerek yok” dedi.

“ET FİYATLARININ YÜKSEK DEĞİL”

Türkiye’de et fiyatlarının ucuz olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Önümüzdeki yıldan itibaren et ithalatını tamamen sıfırlayacağız. Et fiyatları yüksek değil, ürünlere baktığımız zaman Avrupa seviyesinin altında kalmış durumda. Bu işin sürdürülebildiğini sağlamak gerekiyor. Yurt dışından ithal etseniz yine aynı rakamlar olacak. Türkiye’de fiyatını düşüremeyeceğimiz hiçbir ürün yok. Üreticiyi koruyacağız tüketiciyi de kollayacağız. Beyaz ette Türkiye’nin performansı son derece iyi” dedi.

 

Sürgün akademisyen Şadi Aydın: “Üniversiteye atanan kayyum 5 bin kitabıma el koydu”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder