31 Temmuz 2020 Cuma

Bahçeli’nin düzenleme sonrası ilk tweeti Karagümrük için

Cumhur İttifakı küçük ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Temmuz’da başladığı Twitter perhizine son verdi. Sosyal medya düzenlemesinin Meclis’ten geçişi ardından ilk paylaşımını Süper Lig’e yükselen Karagümrük Spor’u tebrik için yaptı.

BOLD – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli uzun bir aradan sonra ilk defa tweet attı. 1 Temmuz itibarıyla sanal âlemden çekilen Bahçeli, kamuoyunda sansüre yol açacağı iddiasıyla eleştirilen sosyal medya düzenlemesinin Meclis’te kabulü sonrası ilk paylaşımını yaptı.

KULÜP BAŞKANI HURMA VE TARAFTARA BAŞARI DİLEDİ

MHP lideri bir aylık ara akabinde gelen mesajında Süper Lig’e yükselen Karagümrük Spor’u tebrik etti: “Zafer ayında zaferle Süper Lige yükselen Fatih Karagümrük Spor’a başarılar diliyorum. Başta kulüp başkanı Süleyman Hurma olmak üzere, teknik heyeti, futbolcuları ve yiğit Karagümrük taraftarlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

DÜZENLEME OLANA KADAR YOKUM DEMİŞTİ

İktidar ortağı Bahçeli Twitter hesabından “Bugün sizlerle son Twitter mesajlarımı paylaşacağım” diye başladığı 1 Temmuz’daki serisinde şu ifadeleri kullanmıştı: “İnsan şerefine, insan namusuna, insan haysiyetine envai çeşit saldırganlığı provoke eden sosyal medyanın bu haliyle varlığı akla, ahlaka ve insani değerlere tamamen aykırıdır. Sosyal medya terörü insan ve toplum huzuruna kast etmektedir.

Bu nedenle sosyal medyanın temiz kullanımı sağlanasıya, konuyla ilgili kanuni düzenleme TBMM’de yapılasıya kadar şahsen sosyal medya hesaplarımı tümden askıya alıyor; duruşumu, düşüncemi, tarafımı, tavrımı, tercihimi ve tepkimi alenen ilan ediyorum.

Sosyal medyada yaşanan dehşet verici ve şiddet dolu kirlenme nihayete ermeden bir daha ne Twitter hesabımı kullanacağım ne de Facebook paylaşımı yapacağım. Bu konuda TBMM’de gündeme gelecek her muhterem ve müstesna kanun teklifine de sonuna kadar destek vereceğim.”

Sosyal medya yasası Resmi Gazete’de yayımlandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder