29 Temmuz 2020 Çarşamba

Bloomberg: Kamu bankaları kura müdahale için 2 milyar dolar sattı

Kamu bankaları 1 aydır 6,85 civarında seyrettikten sonra, iki gündür sert hareketlerle 6,98’i gören dolar kurunu frenlemek için yaklaşık 2 milyar dolar sattı.

BOLD- Dolar, Türk Lirası karşısından uzun süre sessizliğini korumuştu. Yaklaşık 1 aydır 6,85 civarına seyrettikten sonra dün ve bugün 6,98 seviyelerini gördü. Euro/TL de dün 8,20 seviyeleriyle gün içi rekor olan 8,21’e yaklaştı.

Türkiye dövizin ateşini durdurmak için yine bildik bir yola başvurdu. Reuters, Türkiye’nin 2019 başından bu yana piyasaları müdahaleyi de içeren toplam döviz arzının 100 milyar doları aştığını aktarmıştı. Kamu bankalarının yine döviz satışı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Dünya piyasalarının nabzını tutan Bloomberg’in Türk ekonomi kurmaylarından aldığı bilgiye göre, kamu bankaları lirayı savunmak için haftanın ilk iki gününde yaklaşık 2 milyar dolar döviz satışı gerçekleştirdi. Ünlü yatırım uzmanı BlueBay Asset Management’dan Tim Ash, “Görünen o ki lirayı savunmak için kamu bankaları yine aktif. Lira yoğun bir şekilde yönetilen bir para birimi” yorumunda bulundu.

Sosyal medyaya kısıtlama getiren kanun Meclis’ten geçti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder