29 Temmuz 2020 Çarşamba

Denize sıfır arsaları sahibinden habersiz satmak istediler

Muğla Milas’ta denize sıfır arsaları sahibinden habersiz üzerlerine geçirmek isteyen şebekeyi tapu personelinin dikkati ortaya çıkardı. Aralarında bir avukatın da olduğu üç kişi imza aşamasında suçüstü yakalandı.

BOLD – Kocaali Tapu Müdürlüğü’ne Muğla’dan gelerek 500 milyon liralık araziyi suç ortaklarının üzerine geçirmeye çalışan üç kişilik çete, tapu personelinin dikkati sayesinde yakalandı. Tapu personelinin ihbarı ile Sakarya Emniyeti KOM Şubeden Kocaali’ye giden sivil ekip sahtecileri imza aşamasında suç üstü yaparak yakaladı.

İŞLEMLERİ İLÇE TAPUDA YAPMAK İSTEDİLER

Sözcü’den Erhan Kaytanbay’ın haberine göre olay Sakarya’nın Kocaali ilçesinde meydana geldi. Muğla WEB Tapu’dan sıra alarak gayrimenkul devir işlemi başlatan aralarında bir avukatın da bulunduğu üç şahsın verdiği evrakları inceleyen Sakarya Kocaali İlçe Tapu Müdürlüğü personeli, gelen evrakların bir kısmından şüphelendi.

ARSA SAHİBİNİN SATIŞTAN HABERİ YOK

Milas’ın Güllük körfezinde büyük bölümü denize sıfır, 16 parselden oluşan ve toplam değeri yaklaşık 500 milyon liralık olan parseller için başlatılan işlemler sırasında tapu memuru, arsa sahibine ulaşarak satıştan haberi olup olmadığını sordu. Arsa sahibinin satıştan haberinin olmadığını, kendisinin böyle bir işlem başlatmadığını ifade etmesi üzerine tapu çalışanı olayı önce müdürüne daha sonra da Kocaali Savcılığı’na bildirdi. Kocaali Savcılığının Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’ne durumu aktarması ile Sakarya merkezinden bir sivil ekip Kocaali’ye geldi.

16 AYRI TAŞINMAZ SATILMAK İSTENDİ

Bu esnada tapu personeline şahısların “Evraklar onay aşamasında” diyerek oyalanması istendi. Tapuya gelen KOM Şube ekipleri şahısları imza aşamasında suç üstü yaparak yakaladı. Şahıslar gözaltına alınırken Muğla’da bir iş adamına ait taşınmazların arasında villalar, deniz kıyısında binlerce metrekare araziler ve şehir merkezinde arsalar olmak üzere 16 ayrı taşınmazın bulunduğu açıklandı.

A’dan Z’ye VPN hakkında her şey

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder