10 Ekim 2020 Cumartesi

10 Ekim Gar saldırısı tanığı: Toz bulutu ve gazete parçaları hafızamdan silinmiyor

Ankara Tren Garı önünde 103 kişinin öldüğü IŞİD’in canlı bombalı saldırısının tanıkları, olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen o günü unutamıyor. Patlamanın tanığı Emre Demir, “O gün benden çok şey aldı ama çok şey de öğretti” dedi. Mazlum O. ise, “Patlama noktasından yukarıya doğru yükselen toz bulutu ve gazete parçaları hafızamdan silinmiyor” ifadesini kullandı.

BOLD – Ankara’da düzenlenen ‘Barış Mitingi’ için Türkiye’nin farklı illerinden gelen binlerce kişi, 10 Ekim 2015 günü yürüyüş kolunun başlayacağı Ankara Tren Garı’nın önünde IŞİD mensubu iki canlı bombanın saldırısına uğramıştı. Saldırı sonucu alandaki 103 kişi hayatını kaybetti.

Duvar Gazete’ye konuşan 10 Ekim saldırısının tanıkları, patlama anını ve sonrasını unutamadıklarını kaydetti.
Patlamalar yaşandığı sırada olay yerinde olan Berkay Çolak, saldırı anıyla ilgili şöyle konuştu: “Tren garı yönüne yürümeye başlamıştık. İl dışından gelen otobüslerin olduğu yer çok kalabalıktı, gar önüne olmamız gereken süreden 15-20 dakika kadar geç gitmiştik. Miting öncesi herkes tanıdıklarıyla selamlaşıyordu, sohbete, horona, halaya dalmıştı. Toplanan kitleye göz atınca, mitingin bayağı ses getireceğinden emindik. Birden bir ses işittim. Refleks olarak herkes sesin geldiği tarafa doğru kafasını çevirdi. Ne olduğunu anlayamadan ikinci bir ses daha gelince bomba patladığını anladım. Tam bu sırada gar önünden Sıhhiye yönüne gidenlere polisin müdahalesi olmuş. Geriye döndüğümde yaralıların olduğu yere gaz bombası atıldığını gördüm. Tüm bunlar çok kısa sürede olmuştu ve bende yaralılara yardım etmek için bir önlük bulup hızlı şekilde garın önüne doğru gittim. Orada gördüklerimi anlatmak istemiyorum çünkü çok ağır ve dayanılmazdı…”

O GÜN BENDEN ÇOK ŞEY ALDI

10 Ekim’in bir diğer tanığı olan Emre Demir de saldırı günüyle ilgili, “Birçok sahne hafızamdan silindi. Ağladığımı anımsıyorum, şoktaydım. Yaralıları ve yaşayanları da öldürmek için üzerimize araba süren, gaz fırlatan polisleri çok iyi hatırlıyorum” ifadesini kullandı. Patlama gününden sonra artık ‘Burası bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi’ şeklinde düşündüğünü ifade eden Demir, “Çaresizliğin ne olduğunu öğrendim. Saldırıdan sonra duygusal bir travma geçirmiştim, günlerce kesintisiz ağlamalarım, en ufak seslere anlık tepkilerim, sosyal fobim artmıştı ve zaman zaman yoğun katarsisler yaşıyordum. 10 Ekim 2015’in üzerinden 5 sene geçti, o gün benden çok şey aldı ama çok şey de öğretti. 10 Ekim’de bizden çalınan hayatları saygıyla anıyorum” dedi.

TOZ BULUTU VE GAZETE PARÇALARI HAFIZAMDAN SİLİNMİYOR

Mazlum O. ise, “Patlama noktasından yukarıya doğru yükselen toz bulutu ve gazete parçalarının hafızamdan silinmiyor” ifadesini kullandı.

AKP, faizde rekor kırdı: Hazine, üç yılda toplam 602 milyar TL faiz gideri ödeyecek

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder