8 Ekim 2020 Perşembe

Tedavi gören Trump: Kovid-19 bana Tanrı’nın lütfu

Koronavirüs tedavisi devam eden ABD Başkanı Trump, “Bu hastalığın bana Tanrı’nın bir lütfu olduğunu düşünüyorum” dedi. Tedavisinde kullanılan ilacın bedava olacağını söyledi.

BOLD – Kısa bir süre önce Kovid-19 tedavisi kapsamında hastaneye kaldırılan ABD Başkanı Donald Trump, taburcu olduktan sonra dikkat çeken bir açıklama yaptı. Bir ilaç firmasının Kovid-19’a karşı geliştirdiği ‘antikor kokteyli’nin kendisine iyi geldiğini belirten Trump, bu ilacı bedava yapacağını açıkladı.

Hastalığıyla ilgili spekülatif iddialar da bulunan Trump, açıklamasında tartışmaya sebep olacak ifadeler de kullandı. ABD Başkanı, Bu hastalığın bana Tanrı’nın bir lütfu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Trump, Beyaz Saray’ın bahçesinden verdiği görüntülü mesajında, askeri hastanede 4 gün kaldıktan sonra Beyaz Saray’a döndüğünü hatırlattı. “Beyaz Saray’da kalabilirdim ancak doktorlar benim başkan olduğumu söyleyerek beni hastaneye götürdüler.” ifadesini kullandı.

Hastanedeki tedavi hakkında bilgi de veren ABD Başkanı, “Hastaneye gittiğimde kendimi çok iyi hissetmiyordum. Bana Regeneron isimli bir ilaç verdiler, başka şeyler de yaptılar ama bence en temel ilaç buydu, kısa süre içinde olanlar inanılmazdı. Kendimi iyi hissettim.” diye konuştu.

TRUMP:KOVİD-19 İLACI BEDAVA OLACAK

Regeneron isimli ilaç için “acil durum kullanımı” yetkisi vereceğini belirten Trump, “Hastanedeyseniz ve kendinizi kötü hissediyorsanız bu ilacı bedava alabileceksiniz” dedi.

TRUMP AŞI TARİHİ VERDİ

Aşı çalışmalarının da hızla devam ettiğinin altını çizen Trump, “Çok kısa zaman içerisinde aşımız olacak. Bunu bence seçimlerden önce yapmalıydık ancak işin içine siyaset girdi. Sorun değil. Onlar oyunlarını oynamak istiyor, seçimlerden sonra aşımız olur” yorumunda bulundu.

KHK’lı akademisyene Genç Bilim İnsanı Ödülü verildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder