5 Ekim 2020 Pazartesi

TMSF’den emekli üyelerine milyonluk kıyak Sayıştay’dan kaçmadı

Kurumlardaki usulsüzlüklerin ardı arkası kesilmiyor. Son olarak TMSF’nin, mevzuata aykırı olarak emekli olan 4 üyesine toplam 1 milyon 197 bin 856 TL’lik ödeme yaptığı ortaya çıktı. Sayıştay, fazladan yapılan ödemelerin tahsil edilmesini istedi. 

BOLD – Sayıştay, 2019 yılı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na ilişkin denetim raporunu TBMM’ye gönderdi. Rapora göre 2014-2019 yılları arasında TMSF’den emekli olan 4 fon üyesine toplam 1 milyon 197 bin 856 TL’lik usulsüz emekli ödemesi yapıldığı belirlendi.

EMEKLİ OLAN ÜYELERE ÖDEMELER DEVAM ETMİŞ

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Sayıştay’ı raporunda, “Fon Kurulu üyeliğine atanan ve görev süresi sona erdiğinde emekliliğe ayrılan Fon Kurulu eski üyelerine, özlük haklarının mevzuata aykırı olarak ödenmesine devam edildiği görülmüştür. Emekli olarak çalışma hayatı sona eren ve eski görevine dönme gibi bir durumu söz konusu olmadığı için, atama işlemleri nedeniyle herhangi bir mağduriyeti de söz konusu olmayan Fon Kurulu eski üyelerine ödeme yapılması mümkün değildir” denildi.

HASTANELERE 12.3 MİLYONLUK FAZLADAN ÖDEME YAPILMIŞ

Sayıştay raporuna göre Fon çalışanları ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin tedavi ve ilaç giderlerinin de usulsüz şekilde TMSF bütçesinden ödendiği de ortaya çıktı. Sayıştay’ı belirlediği usulsüzlüğe göre anlaşmalı özel sağlık kurumlarına gidişlerde SGK’nın ödemediği kısımlar ile anlaşmalı olmayan özel sağlık kurumlarına gidişlerde ise tedavi giderinin tamamının Fon personeli tarafından karşılanması gerekirken bunların hepsinin TMSF tarafından karşılandığı tespit edildi. Bu nedenle 2012-2019 dönemi için toplam 12 milyon 375 bin 830 TL tutarında mevzuata aykırı ödeme yapıldığı belirlenirken, bunların ilgililerinden tahsili istendi.

Kanada’dan Türkiye’ye Karabağ yaptırımı: İhracat izinlerini askıya aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder