7 Ekim 2020 Çarşamba

Ankara Başsavcılığından Soylu’ya özel muamele: Suç duyurusunu işleme koymadı

Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Müdürü Müyesser Yıldız’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “hakaret” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu, “yetki bulunmadığı” gerekçesiyle işleme alınmadı.

BOLD – Dilekçenin işleme alınmaması kararında, Soylu’nun bakanlık görevi yaptığı belirtildi.

Gazeteci Yıldız, 18 Mayıs’ta Kars’ın Çemçe bölgesinde bir askerin şehit düşmesine ilişkin sosyal medya hesabından yazı paylaşarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, mayıs ayının başında “Çemçe bölgesindeki teröristleri tamamen yok ettiklerini” sözlerini hatırlattı. Yıldız, yazısının sonunda da şehit Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’ye “Mekânı cennet olsun” temennisinde bulunarak yazısını bitirmişti.

PKK SEVİCİSİ DEMİŞTİ

Bakan Soylu ise sosyal medya hesabından Yıldız’ın yazısının görüntüsünü paylaşarak “Çemçe grubunun itlafına bir PKK, bir sen üzülmüşsün. Kahramanlarımız, bugün o bölgeye yeni sızmayı 10 metrede çatışma ile teröristleri yok ederek engelledi… Benim üzüntüm, PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır” yazmıştı.  Yıldız, bu paylaşımın üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Soylu hakkında “hakaret ve iftira” suçundan suç duyurusunda bulunarak kamu davası açılmasını talep etti. Ancak Başsavcılık, Yıldız’ın avukatının dilekçesini Soylu’nun bakan olduğunu gerekçe göstererek işleme koymadı.

Çorum Cezaevinde bir koğuştaki 40 mahkumda korona belirtileri başladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder