10 Ekim 2020 Cumartesi

Merkez’in faiz hamlesi doları 10 kuruş geriletti

Dolar, dün sabah saatlerinde 7.9575 lirayı gördükten sonra Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımları sonrasında 7.8573 liraya kadar çekildi. Dövizin gevşemesinde Merkez’in döviz karşılığı TL swap piyasasında faizi yükseltmesi etkili oldu.

BOLD – Dolar/TL ekonomik ve jeopolitik endişelerle dün 7.95’i geçerek yeni zirveye yükselirken Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımları dövizin ateşini az da olsa söndürdü.

SWAP FAİZİ 150 BAZ PUAN ARTTIRILDI

Dolar, dün sabah saatlerinde 7.9575 lirayı gördükten sonra başta Merkez Bankası adımları olmak üzerine diğer haber akışı kaynaklı gelişmelerle 7.8573 liraya kadar çekildi. Günü ise 7.87 seviyesinde kapattı. Dövizin kısmen gevşemesinde Merkez Bankası’nın (TCMB) dün döviz karşılığı TL swap piyasasında TL faiz oranını yüzde 10.25’ten yüzde 11.75’e yükseltmesi etkili oldu.

MERKEZ’İN SWAP STOKU 46.5 MİLYAR DOLAR

TCMB’nin Borsa İstanbul (BİST) dahil swap stoku bankacıların hesaplamalarına göre yaklaşık 46.5 milyar dolar seviyesinde. Bankacılar, TL’nin TCMB adımı ile değer kazandığını ancak piyasada diğer endişelerin ağır bastığını söyledi. Öte yandan Türkiye, şubat ayındaki tahvil ihracından bu yana ilk kez uluslararası piyasada borçlanmaya çıkarken ihraca yaklaşık 3 kat talep gelmesi, yatırımcıların Türkiye’nin taşıdığı riske rağmen ihraç ettiği tahvillere yeterince güvendiğini gösterdi. 2025 vadeli eurobond ihracına 6.5 milyar dolar talep geldi.

Demokratlar, Trump’un hastalığı için komisyon kurulmasını istedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder