6 Ekim 2020 Salı

Dünya Sağlık Örgütü 6 saat kala basın toplantısını iptal etti

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’de geçen hafta başlayan belirti göstermeyen vakaların tespit edilen koronavirüs vakaları arasına dahil edilmediğinin açıklanmasıyla başlayan tartışma sonrası bugün yapılacak bir basın toplantısını iptal etti. İptal gerekçesi de açıklanmadı. 

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen hafta belirti göstermeyen koronavirüs vakalarının güncel tabloya eklenmediğini söylemesi ile başlayan tartışma devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü’nden kritik bir hamle geldi. Dünya Sağlık Örgütü, bugün yapılacak bir basın toplantısını iptal etti.

GEREKÇE AÇIKLANMADI

35 milyondan fazla insana bulaşan ve 1 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan Kovid-19 ile ilgili bir basın toplantısı düzenleme hazırlığı içerisinde olan Dünya Sağlık Örgütü bugün kendi veritabanlarında kayıtlı gazetecilere bir bilgilendirme e-postası attı. Çalışmalarını Birleşmiş Milletler bünyesinde sürdüren Dünya Sağlık Örgütü bugün TSİ 11:00’de gerçekleştirmeyi planladığı basın toplantısını iptal etme kararı aldı. Basın toplantısından sadece 6 saat önce iptal edilmesinin gerekçesi de açıklanmadı.

SOSYAL MEDYA POZİTİF GERİ DÖNÜŞ SAĞLADI

DSÖ’nün Avrupa Bürosu tarafından düzenlenmesi planlanan toplantının iptalini basın mensuplarına bir e-posta ile duyuran DSÖ’nün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge’nin açıklamalarına yer verildi. Avrupa ülkelerinin pandeminin yayılmasını yavaşlatmak için aldığı kararlar ve uyguladığı stratejiler ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırlanırken Türkiye’ye özel bir bölüm ayrıldı. Kluge, “Türkiye’de sosyal medya anketleri, toplum ile iletişim için kullanıldı ve halkın koronavirüsten korunmak için önlemlerin anlaşılması ve gelişen Kovid-19 politikalarının bilgilendirilmesi için uygulandı. Bu destekleyici iletişim ve hizmetler, halkta pozitif geri dönüş sağladı” dedi.

KRİTİK ÇAĞRIDA BULUNULMUŞTU

Sağlık Bakanı Koca’nın asemptomatik vakaların genel vaka listesine dahil edilmediğini açıklamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü bir açıklama yapmıştı. DSÖ, Türkiye’nin uyguladığı izolasyonu takdir ederken, tüm üye ülkelere raporlamayla ilgili de kritik bir çağrıda bulundu. Yazılı açıklamada, “Türkiye, semptom gösteren ya da göstermeyen tüm Kovid-19 pozitif vakalarını izole etmektedir. Bu yaklaşım bulaş zincirini kırmak için bir ön koşuldur. DSÖ, aynı zamanda, konuyla ilgili DSÖ rehberi kapsamında veri toplama ve pandemiye yanıt önlemlerinin uyumlu hale getirilmesine yönelik çağrılar yapmaktadır” denildi.

Van’da köylülerin helikopterden atıldığını ortaya çıkaran gazeteciye gözaltı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder