7 Ekim 2020 Çarşamba

Ekim ayında ekrana gelecek 10 etkileyici dizi

The Mandalorian ve The Haunting of Bly Manor’dan gibi diziler başta olmak üzere birçok TV yapımı ekim ayında seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

BOLD– Koronavirüs salgını birçok prodüksiyonu aksatıp yayın tarihlerini alt üst etse de çekimleri tamamlanmış diziler yeni sezonla birlikte tek tek görücüye çıkmaya başlıyor. This is Us ve The Mandalorian gibi önceki yıla damga vurmuş dizilerin yeni sezonlarının yanı sıra bazı diziler de ilk kez ekranlara gelecek.

İşte Ekim 2020’de izleyiciyle buluşacak dikkat çekici 10 dizi…

THE HAUNTING OF BLY MANOR – 9 EKİM

İki yıl önce bu tarihlerde yayınlanıp büyük sükse yapan The Haunting of Hill House’un 2. sezonu niteliğindeki The Haunting of Bly Manor, yeni karakterler ve yeni bir hikayeye sahip. Henry James’in Turn of the Screw adlı klasik romanında uyarlanan dizi, iki kardeşe bakmak için mürebbiye olarak geldiği evde hayaletler gören genç bir kadını anlatıyor.

STAR TREK: DİSCOVERY 3. SEZON – 15 EKİM

Şu ana kadar hiçbir Star Trek ekibinin ulaşmadığı bir zaman giderek 3188’e gelen Discovery ekib “Yanma” olarak anılan büyük bir felaketle Federasyon’un büyük ölçüde yok olduğu bir geleceğe ulaşır. Ekip, geride kalan her şeyi toplayıp yeni bir düzen yaratmak zorundadır.

HELSTROM – 16 EKİM

Disney+ ile birlikte tüm Marvel dizileri iptal edilmeden hemen önce Hulu’nun yaptığı Helstrom, ekim ayında izleyici karşısına çıkacak. Esrarengiz bir seri katilin çocukları olan Daimon Helstrom ve Ana Helstrom’un isimli kardeşin şeytani güçlere karşı verdiği mücadeleyi anlatan dizi diğer Mrvel öykülerinden oldukça farklı.

LA RÉVOLUTION – 16 EKİM

Netflix, Fransa yapımı dizileri arasına katılacak olan 1789’da gerçekleşen Fransız İhtilali’ne farklı bir gözle bakmaya çalışıyor. Giyotinin mucidi olan Joseph-Ignace Guillotin etrafında gelişen öykü mavi kan adlı bir virüsün bulunmasını ve soyluların isyancıları öldürmek için bu virüsü kullanmasını anlatıyor.

THE QUEEN’S GAMBIT – 23 EKİM

Yeni kuşağın başarılı oyuncularından Anya Taylor-Joy’un başrolde olduğu yapım Walter Tevis’in romanından uyarlandı. Soğuk Savaş döneminde geçen öykü, Beth Harmon isimli öksüz satranç dehasının çocukluktan yirmi iki yaşına kadar yaşadıklarını ve dünyanın en iyi satranç oyuncusu olma yolunda verdiği mücadeleyi anlatıyor.

BARBARIANS – 23 EKİM

Netflix’in Almanya yapımı yeni dizisi Barbarians. Roma İmparatorluğu güçleri ile Cermenler arasında meydana gelen Teutoburg Ormanı Savaşı Roma’nın yayılmacılığına karşı mücadele eden üç arkadaşın yaşadıklarına odaklanıyor.

THE UNDOING – 25 EKİM

Nicole Kidman ile beraber Hugh Grant, Donald Sutherland, Edgar Ramirez gibi kalburüstü oyuncuların yer aldığı The Undoing Jean Hanff Korelitz‘in You Should Have Known isimli romanından televizyona uyarlandı. Dizide başarılı terapist Grace’in görünüşte mükemmel olan hayatının yeni kitabı yayımlanmadan bir hafta önce eşinin kaybolmasıyla alt üst olması anlatılıyor.

THIS IS US 5. SEZON – 27 EKİM

This Is Us, son iki sezonunda bir miktar hayal kırıklığı yaşatmış olsa da en çok beklenen yapımlardan biri olmayı sürdürüyor. Pearson ailesinin farklı jenerasyonlara yayılan hikâyesini anlatan yapım bu yıl 5 Emmy adaylığı kazanıp 1 ödül almayı başardı.

THE MANDALORIAN 2. SEZON – 30 EKİM

Geçen yılki ilk sezonu büyük beğeni toplayan Mandalorianlı bir savaşçı olan yalnız bir silahşorun maceralarını anlatıyor. Star Wars evreninden birçok karakteri yeniden görmemizi sağlayacak olan yeni sezonda “Mandi” yine Baby Yoda’nın koruyucusu oalcak.

TRUTH SEEKERS – 30 EKİM

Oyunculuk kimyaları mükemmel bir uyum sergileyen Simon Pegg ve Nick Frost ikilisini bir araya getiren, Amazon Prime yapımı Truth Seekers, evde yaptıkları hayalet tespit etme cihazları ile çeşitli mekanları ziyaret eden iki kafadarın tüm insanlığın kaderini etkileyecek bir komployu ortaya çıkarmalarını anlatıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder