5 Ekim 2020 Pazartesi

Altın Portakal Film Festivali’nde günün programı

Altın Portakal Film Festivali’nde bugün Reis Çelik’in yönettiği “Ölü Ekmeği” 22.00’de Yıldızların Altında1 – Cam Piramit Yanı’nda izleyici ile ilk kez buluşacak.

BOLD– 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen festivalde bugün yedi ayrı gösterim gerçekleştirilecek. İşte festivalde bugünün programı…

KAR KIRMIZI


19.20- Yıldızlar Altında1-Cam Piramit Yanı
Atalay Taşdiken’in yönettiği film –bizzat yönetmenin ifadesiyle- erkeklik fenomeni üzerine bir özeleştiri olarak tanımlanabilir. Filmin başrollerinde Özge Gürel, Mehmet Usta, Ahmet Mümtaz Taylan, Ümit Çırak gibi önemli isimler yer alıyor.

ÖLÜ EKMEĞİ


22.00- Yıldızlar Altında1-Cam Piramit Yanı

Reis Çelik’in dört yıldır hazırlamakta olduğu Ölü Ekmeği bir ozanın, yerine bir çırak yetiştirme çabasına odaklanıyor. Film, daha önce Tokyo Film Festivali’nde de gösterilmişti. Başroller Takhan Omarov, Ziettin Aliev, Şilan Düzdaban gibi isimler yer alıyor.

EN UZUN GECE

19.20-Yıldızların Altında 2 – Konyaaltı Sahili

Massoud Bakhshi’nin medya ve özel hayat ilişkisi üzerinden İran toplumunda kadının konumunu ve adaleti sorguladığı “En Uzun Gece” filmi aynı zamanda yarışma filmlerinden.

EN BAŞARILI PRODÜKSİYON


22.00-Yıldızların Altında 2 – Konyaaltı Sahili

Emmanuel Courcol’un Cannes Film Festivali’nin bu yılki seçkisinde yer alan filmi, cezaevinde tiyatro atölyesi düzenleyen işsiz oyuncu Etienne ve mahkûmların “Godot’yu Beklerken”i sahneye koymalarının hikayesini anlatıyor.

AH GÖZEL İSTANBUL


19.20- Yıldızların Altında 3 AKM, Amfi Tiyatro

Zeynep Dadak’ın yönettiği yapım 17. yüzyıl seyyahı Eremya Çelebi’nin gözünden, bugünün Istanbul’una bir yolculuğu anlatıyor.

BİR SİNEMA PARADİSO HİKÂYESİ-HAYALİMDEKİ SAHNELER

19.20- Yıldızların Altında 3 AKM, Amfi Tiyatro
Pervin Metin Candan’ın ilk filmi Bir Sinema Paradiso Hikâyesi, Ümit Mesut’un mesleğe dönüşen tutkusunu konu alırken Metin Akdemir’in yönettiği Hayalimdeki Sahneler 1980’lerde Türkiye sinemasında ‘kadın filmleri’ olarak anılan yapımlarda kadın karakterler arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder