5 Ekim 2020 Pazartesi

Tenet 300 milyon doları aştı, James Bond yine ertelendi

ABD’deki hasılat rakamları neredeyse facia olan Christopher Nolan filmi Tenet denizaşırı ülkelerdeki gösterimleriyle toparlanarak 300 milyon dolar barajını geçti.

BOLD– Ünlü yönetmenin bugüne kadar çektiği en pahalı film olan Tenet’i yapımcı şirketin birçok yöneticisi online platformlarda yayına sokmayı teklif etse de Nolan’ın inadı baskın çıkmış ve birkaç ertelemeden sonra film gösterime girmişti.

TENET MASRAFINI ÇIKARDI

Yaklaşık 200 milyon dolar bütçeyle çekilen Tenet için gösterim macerası pek de iyi başlamamıştı. İki kez ertelendikten sonra vizyona giren film ABD’de ancak 45 milyon dolar hasılat yapabildi. Sinema tarihinin en büyük finansal fiyaskolarından birine dönüşebilecek tabloyu ülke dışı gösterimler engelledi.

Uluslararası gişede 262 milyon dolar kazanan Tenet böylece 300 milyon dolar sınırını geçti. 200 milyonluk maliyet düşünüldüğünde normal zamanlarda bu hasılat çok kötü kabul edilirdi. Ne var ki pandemi günlerinde bu rakam başarı bile sayılabilir.

BOND ERTELENDİ CINEWORLD KEPENK İNDİRDİ

Nitekim Marvel yapımları başta olmak üzere birçok büyük bütçeli yapım bu riski göze alamayarak vizyon tarihlerini defalarca erteledi. Bu konuda gelen son haberlere göre Daniel Craig’in son kez rol alacağı James Bond filmi No Time To Die bir kez daha ertelendi. Öngörülen vizyon tarihi şimdilik Nisan 2021. Hızlı ve Öfkeli serisinin dokuzuncu filmi de yeni ertelemeyle 28 Mayıs 2021’e ötelendi.

Peş peşe yaşanan bu ertelemeler büyük bütçeli yapımlar sayesinde kayıplarını telafi etmeyi planlayan sinema salonları için tabloyu iyice kötüleştiriyor. Küçük ve orta ölçekli salonlardan ard arda kapanma haberleri geliyor. Zincir salonlar için de durum pek parlak değil.

Dünyanın en büyük sinema salonları zincirlerinden AMC’nin iflas tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun duyurulmasının üzerinden birkaç gün geçmeden AMC’nin en büyük rakiplerinden biri olan Cineworld İngiltere ve ABD’deki tüm salonlarını geçici olarak kapattığını duyurdu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder