6 Ekim 2020 Salı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Erdoğan ve Akar ile görüştü

Türkiye’yi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından Ankara’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi akşamı Ankara’da Stoltenberg’i kabul etti. Erdoğan’ın görüşmede, NATO müttefiklerinin Türkiye ile somut dayanışma sergilemesi gerektiğini söylediği bildirildi.

Görüşmede Türkiye-NATO ilişkileri ile Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki basına kapalı görüşme 1 saat sürdü.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk de hazır bulundu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından paylaştığı Twitter mesajında, “Ankara’da bir dizi güvenlik konusunda iyi bir görüşme yaptık. Doğu Akdeniz için geliştirilen askeri ayrıştırma mekanizmasını konuştuk. Bunun diplomatik çabalar için imkan yaratabilmesini kuvvetle ümit ediyorum” diye yazdı.

STOLTENBERG – AKAR GÖRÜŞMESİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ankara’da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la da bir araya geldi.

Görüşmelerde, başta Doğu Akdeniz ve Libya’daki gelişmeler olmak üzere, Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı’nda gerçekleştirilen teknik toplantılar ve NATO konularında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmelerde Bakan Akar’ın, “NATO Karargahı’nda yapılan toplantılar sonucunda genel ilkelerde ortak anlayışa varılmasının önemi ile Türkiye’nin konunun diyalogla ön koşulsuz çözülmesine yönelik çalışmaları desteklemeyi sürdürdüğü” mesajını verdiği ifade edildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in Türkiye’den sonraki durağı Yunanistan.

Stoltenberg, bugün Atina’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ile görüşecek.

ÇAVUŞOĞLU AZERBAYCAN’A GİDİYOR

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün Azerbaycan’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı.

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların başlamasından bu yana ilk kez Türkiye’den üst düzey bir isim Bakü’yü ziyaret ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çavuşoğlu’nun Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ve mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile görüşeceği belirtildi.

Görüşmelerde ana gündemin Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden askeri harekât olduğu ifade edildi.

NATO’dan tavsiye: Türkiye Dağlık Karabağ’da nüfuzunu tansiyonu düşürmek için kullanmalı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder