8 Ekim 2020 Perşembe

Diyanet’e dolar sorusu: “Dolarla sadaka verdim, dolar artınca sevabım artar mı?”

Vatandaştan gelen soruların yanıtlandığı ALO Fetva hattına dolarda son günlerde meydana gelen artış da soruldu. Bir hayırsever, “Dolarla sadaka verdim, dolar artınca sevabım artar mı?” diye sordu.

BOLD – Diyanet İşleri Başkanlığı’nca, ‘Alo Fetva Hattı’ olarak da bilinen ‘Dini Danışma Hattı’nın yeni numarası ise ‘190’ olarak belirlendi. Dini konularda sorular sorup, bilgi almak isteyenler bu numarayı aradıktan sonra bağlı bulundukları şehrin il müftülüğüne aktarılıyor.

“DOLAR ARTINCA SEVABIM ARTAR MI?”

Antalya İl Müftülüğü’nde görev yapan Vaiz Saffet Sevim, aylık 40 bin lira geliri olan bir vatandaşın babasının hastane masraflarını karşıladığını, bunun sadakadan sayılıp sayılmayacağını sorduğunu ifade etti. Sevim, kızından olan torununun soyadının değişik olması nedeniyle torununa verdiği paranın fitreden sayılıp sayılmayacağının da sorulduğunu söyledi. Bugüne kadar sadakayla ilgili gelen en ilginç soruyu da anlatan Sevim, “Dolarla bağış yaptım dolar artınca sevabım artar mı?’ diye soran vatandaş oldu. Allah katında hiçbir şey zayi olmaz. Yaptığımız tüm hayırlar en az 10 katı sevap alır” dedi.

Cezaevinde virüs kapan kanser hastası öğretmen tahliye edildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder