6 Ekim 2020 Salı

Facebook, Türkiye’deki sosyal medya yasasına uymayacak; kararını Ankara’ya iletti

Facebook, Türkiye’de ekim ayı başında yürürlüğe giren yeni sosyal medya yasasına uymayacak. San Fransisco merkezli şirket, yeni yasaya uymayacağını Türk hükumetine de iletti.

BOLD – AKP hükumetinin meclisten geçirdiği ve ekim ayı başı itibariyle yürürlüğe giren yeni sosyal medya yasası insan hakları kuruluşları ve sivil toplum tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Yasa, Türkiye’de 1 milyondan fazla kullanıcısı bulunan sosyal medya kuruluşlarına Türkiye’de resmi temsilci bulundurma zorunluluğu getiriyor. Türkiye’nin temsilci bulundurma ve içerikle ilgili taleplerini yerine getirmemesi durumunda, şirketlere ağır cezalar ve bant daraltma cezaları öngörüyor.

Facebook’un Türkiye’de yaklaşık 37 milyon kullanıcısı bulunuyor. Facebook’un Türkiye’de ofisi bulunmuyor ve Türkiye ile ilgili operasyonlarını Londra’daki bürosu üzerinden yürütüyor.

Facebook, Türkiye’de ekim ayı başında yürürlüğe giren yeni sosyal medya yasasına uymama kararı aldı. San Fransisco merkezli şirket, yeni yasaya uymayacağını yakın zamanda Türk hükumetine de iletti.

Akademisyen Yaman Akdeniz, Facebook’taki bir temsilcinin de kendisine şirketin yeni yasaya uymayacağı konusunda bilgilendirdiğini söyledi.

Financial Times gazetesine konuşan Facebook şirketinden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, yasayı “kısıtlayıcı bir düzenleme” olarak tanımladığı ifade edildi.

Kanada’dan Türkiye’ye Karabağ yaptırımı: İhracat izinlerini askıya aldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder