10 Ekim 2020 Cumartesi

İki günde 13 kişi öldü: Yüzey temizleyicisine aroma katıp sahte içki ürettiler

İzmir’de sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılan 18 kişiden 6’sı hayatını kaybetti. Kırıkkale ve İzmir’de sahte içkiden ölenlerin sayısı 13’e yükseldi. Kırıkkale Valiliği, zehirlenmelerin dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aroması karıştırılmasından dolayı gerçekleştiğini açıkladı.

BOLD –  Kırıkkale’de sahte içki içtikleri belirlenen 8 kişiden 7’si tedavi gördükleri hastanede hayatını  kaybetti.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sahte içkiden zehirlendikleri şüphesiyle yoğun bakıma alınan Mustafa Maya, Aydın Göksoy ve Hasan Çetinesen ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Adem Güneş dün yaşamını yitirdi. Hastanede tedavileri süren 18 kişiden ikisi daha, bugün doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

İzmir’de sahte içki felaketi: Ölü sayısı 6’ya yükseldi

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konak, Karabağlar, Gaziemir ve Bayraklı ilçelerinde zehirlendiklerini belirten 18 kişi hastanelere başvurmuş, 7’si yoğun bakıma alınmıştı. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 5 iş yeri, 1 depo ve 1 ikamete operasyon düzenlenmiş, 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.

KENDİ YAPTIKLARI SAHTE İÇKİ ZEHİRLEDİ

Kırıkkale’de de sahte içki içtikten sonra zehirlenerek hastaneye kaldırılan 8 kişiden 7’si tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Selami Ü., Özcan Ö. ile market sahibi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor. Kırıkkale Valiliğinin, olayla ilgili yazılı açıklamasında, “Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır” denildi.

Ankara Üniversitesi kullanmadığı malzemelere 9 .1 milyon lira ödemiş

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder