7 Ekim 2020 Çarşamba

KKTC Başbakanı Tatar yeni hükumet için seçim sonrasını işaret etti

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 11 Ekim’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında partisinin diğer koalisyon seçeneklerini de erken seçimi de gündemine alacağını açıkladı. KKTC’de hükumet ortağı Halkın Partisi (HP) koalisyondan çekildiğini açıklamıştı.

BOLD – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, 11 Ekim’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında partisinin diğer koalisyon seçeneklerini de erken seçimi de gündemine alacağını açıkladı.

Ersin Tatar, “Koalisyon ortağımız Halkın Partisi’nin hükumetten çekilme kararı almasının halkımıza hayırlı olmasını dilerim. HP’nin bu kararına rağmen anayasal süreç işleyecek, hükümetimiz görev başında olmaya devem edecektir. UBP olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

KKTC’de hükümet ortağı Halkın Partisi (HP), Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar’ı Maraş bölgesinin yeniden açılması süreciyle ilgili kendilerini bilgilendirmemekle suçlayarak, hükümetten çekildiğini duyurmuştu. Ancak HP Genel Başkanı Yenal Senin, “yeni hükümet kurulana kadar sorumluluk üstleneceklerini” açıkladı.

DIŞİŞLERİ BAKANI DEVRE DIŞI BIRAKILDI

HP Genel Başkanı Senin yaptığı basın açıklamasında, 1974’ten beri iskana kapalı tutulan Maraş bölgesinin açılması konusunun kendileriyle paylaşılmadığını söylemiş ve “Devletin bütünlüğü bozuldu, kurumları hiçe sayıldı” demişti.

KKTC Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin

Yenal Senin, “Tatar, herhangi bir bilgiyi hükümet ortağına vermemiştir. Özersay (KKTC Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı) telefonla sorduğunda da bilgi vermemiştir. Bu tutarsızlık ve hükümetin bozulma sebebi Ersin Tatar’dır… Partimiz hükümette bulunduğumuz bu dönemde sorumlulukla hareket etmiş, üzerine düşeni yapmıştır. Dış politikayla doğrudan ilgili olarak yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ve Maraş açılımının mimarı olan Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da Salı günü ortak basın toplantısı düzenleyen Tatar, kapalı Maraş’ın Perşembe günü açılacağını duyurmuştu.

TATAR: DIŞİŞLERİ BAKANINI BİLGİLENDİRDİM

KKTC Başbakanı Tatar ise, “Bizzat ben Maraş’ın açılması kararımızı kesinleştirince Sayın Dışişleri Bakanımızı (Kudret Özersay) aradım ve kendisine durumu bildirdim. Konuşmam içinde de kendisine konuyla ilgili çalışmalarından dolayı teşekkür ettim. Hal böyleyken Sayın Bakan’ın devre dışı bırakıldığının iddia edilmesi gerçeklerle bağdaşmamaktadır” dedi.

Kıbrıs’ta 1974’ten beri kapalı olan Maraş bölgesi Perşembe günü açılıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder