10 Ekim 2020 Cumartesi

ABD’deki başkanlık münazarası Trump’ın hastalığı nedeniyle ertelendi

Başkan Donald Trump’ın Kovid-19’a yakalanmasının ardından, Joe Biden ile Trump’ın 15 Ekim’de yapacağı münazara iptal edildi. ABD’de son başkanlık canlı yayın tartışması, 22 Ekim’de Tennessee eyaletinin Nashville kentinde yapılacak.

BOLD – 3 Kasım seçimleri için gün sayan ABD’de Başkanlık Münazaraları Komisyonu (CPD), 15 Ekim için planlanan 2. münazaranın yapılmayacağını duyurdu. Komisyon, artık 22 Ekim’de Tennessee eyaletinin Nashville kentinde yapılması planlanan son münazaranın hazırlıklarına odaklanacak.

FARKLI TV PROGRAMLARINA KATILACAKLAR

ABD Başkanı Trump’ın geçen hafta koronavirüse yakalanıp hastanede yatmasıyla başlayan tartışmalar, Trump’ın en az 10 gün izolasyona girme zorunluluğuna bağlı olarak 2. münazaranın nasıl gerçekleşeceği konusuna odaklanmıştı. CPD’nin “2. tartışma sanal ortamda yapılsın” önerisi Trump cephesinde kabul görmezken, Biden tarafı da Trump’ın halen virüs taşıma ihtimali dolayısıyla fiziksel bir münazaraya karşı olduğunu açıklamıştı. Son açıklamalarında her iki aday da 15 Ekim akşamı farklı televizyon kanallarında ayrı programlara katılıp seçmenlerle buluşacaklarını dile getirmişti.

Cumhur İttifakı baraj altında: Erdoğan’ın çekirdek desteğinde büyük düşüş var

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder