29 Ekim 2020 Perşembe

Erdoğan karikatürüne maslahatgüzar seviyesinde tepki

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, Charlie Hebdo dergisinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yayınlanan karikatürle ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Yayınlanan karikatür şiddetle kınandı.

BOLD – Görüşmede Fransız Maslahatgüzara, “kişi haklarına ve dini inançlara yapılan bu alçak saldırının, basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, Fransız makamlarının, ifade özgürlüğü sınırlarını aşan bu çizimler konusunda gerekli siyasi ve hukuki adımları atmasının beklendiği” vurgulandı.

Bu arada Fransa’da bazı Ermeni çevrelerin birkaç gündür Türk vatandaşlarını hedef alan şiddet eylemlerine dikkat çekilerek, son dönemde vatandaşlara ve Müslümanlara yönelik saldırılar ve ayrımcı tutumlarla ilgili Fransız makamlarının başta güvenlik olmak üzere her alanda gerekli tedbirleri alması talebi Maslahatgüzar’a iletildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik yayın dolayısıyla Fransız dergisi Charlie Hebdo’nun yetkilileri hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

Karikatür dergisi Charlie Hebdo, çarşamba günü yayınladığı sayısının kapağında Erdoğan’ı hedef almıştı. Söz konusu yayın Türkiye’de sert eleştirilere neden oldu.

Fransız Charlie Hebdo’dan Erdoğan’ı kızdıracak karikatür

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder