31 Ekim 2020 Cumartesi

Depremin vurduğu İzmir’de 811 bin kaçak yapı İmar Barışı’yla affedildi

6.9’luk depremin vurduğu İzmir’de AKP hükumetinin 2018’de çıkardığı İmar Barışıyla 811 bin 453 kaçak yapının imar affıyla yasal hale getirildiği ortaya çıktı.

BOLD – AKP hükumetinin 2018’de çıkardığı İmar Barışına İzmir’den rekor sayıda başvuru yapıldığı belirlendi. İzmir’de İmar Barışına 811 bin 453 başvuru yapıldı.

Deprem riski en büyük şehirlerden biri olan İzmir’de AKP hükumetinin bütçe açığını kapatmak için çıkardığı İmar Barışına nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusunun yapıldığı şehir olduğu kaydedildi. Kentsel dönüşümün bir türlü tamamlanamadığı İzmir’deki yapıların önemli bölümü depreme dayanıksız bulunuyor.

Sözcü’nün haberine göre, 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ve 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan ruhsatsız yapıları yasal hale getiren “İmar Barışı”nda nüfusa oranlandığında en çok başvuru İzmir’de gerçekleşti. Türkiye genelinde 10 milyon 79 bin vatandaş imar barışına başvurdu. 10 milyondan fazla kaçak yapı yasal hale geldi. İmar Barışı başvurularında İstanbul 1 milyon 747 binle birinci sırada yer alırken ikinci sırayı 811 bin 452 başvuruyla İzmir izledi. Ankara’da ise 459 bin başvuru yapıldı. İmar Barışı’ndan Hazine’ye 19 milyar 300 milyon lira para girmişti. İzmir’den devletin kasasına giden toplam para ise 2 milyar 150 milyon lira oldu.

Son dakika... Depremin ardından dikkat çeken görüntü Vinçlerle destek verildi...

BAYRAKLI’DA 34 BİN KAÇAK YAPI  İMAR BARIŞINDAN YARARLANDI

İzmir’deki İmar Barışı başvurularının en yoğun olduğu ilçe yüzde 15.9’la Bornova oldu. Buca yüzde 10.9’la ikinci, Karabağlar ise yüzde 7.8’le üçüncü sırada yer aldı. Başvuruların yüzde 4.3’ü, yani yaklaşık 34 bin başvuru depremin en ağır hasar verdiği Bayraklı ilçesinde gerçekleşti. Ağır hasar alan bir başka ilçe olan Seferihisar’da ise yüzde 3 oranla yaklaşık 24 bin başvuru oldu. İzmir’de ilçelere göre imar barışı başvuru oranları şöyle:

Hükumetin ilk kez Türkçe’ye çevirmediği Kopenhag kriterleri raporu: KHK ihraçları için etkili bir hukuk yolu yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder