28 Ekim 2020 Çarşamba

AKP için İstanbul’da kazan kaynıyor

AKP’de kongre süreci devam ederken, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin kaybedilmesi nedeniyle aday gösterilmeyeceği belirtildi. İl Başkanlığı koltuğu için eski milletvekili Metin Külünk ya da eski Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ıın isimleri öne çıktı.

BOLD – AKP’de kongre takvimi ilerlerken, kulislerde mevcut İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın aday gösterilmeyeceği kaydedildi. Kongre sürecinde İstanbul’da 22 ilçe başkanı görevden alınmıştı.

Cumhuriyet’in kulis haberine göre, Şenocak’ın yerine eski milletvekili Metin Külünk ya da eski Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın getirileceği ifade ediliyor. Eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de il başkanlığı için nabız yokladığı, son kararın AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından verileceği öğrenildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen AKP’li bir yönetici, İl başkanlığı seçimleriyle ilgili şunları söyledi: “Kaybedilen İstanbul seçimlerinin ardından Bayram Şenocak’ın görevden alınacağı kesin. Ancak parti içinde yapılan ankette üyelerin çoğunluğunun Karadenizli olması sebebiyle Metin Bey’in ismi çıkıyor. Eski Kâğıthane Belediye Başkanımız Fazlı Bey ise İç Anadolu nüfusuna kayıtlı seçmenleri yeniden partiye çekebilir. 2 isim de İstanbul seçimlerinin ardından partiyi yeniden toparlayabilir. Ancak son dönemde parti içinde Fazlı Bey’e daha sıcak bakılmaya başlandı” dedi.

ANKARA İL BAŞKANI DA GİDİCİ

Aynı kaynak Ankara il başkanı Hakan Han Özcan’ın da yeni dönemde görev alamayabileceğini ifade etti. Özcan’ın yardımcısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’la bir villada görüştüğü iddiaları gündeme gelmişti.

TOKİ’den yandaş patrona 321 milyonluk ihale kıyağı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder