31 Ekim 2020 Cumartesi

Sağlık Bakanlığı Kovid-19 testini negatife çeviren şebekeyi doğruladı

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 testini pozitiften negatife çeviren şebekenin varlığını doğruladı. Bu işlemi yapan hastanenin kendilerince yetkilendirilmediğini açıklayan bakanlık, hastane ile ilgili yasal işlem başlatıldığını kaydetti.

BOLD – Sağlık Bakanlığı, yurt dışına çıkışlarda gerekli olan PCR testlerini pozitiften negatife çeviren şebeke iddiaları hakkında açıklama yaptı. Bu işlemi yapan hastanenin kendilerince yetkilendirilmediğini açıklayan bakanlık, olayla ilgili yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

TEST SONUCUNU PARAYLA NEGATİFE ÇEVİRTTİLER

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, dünkü köşe yazısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pozitif olan kişilerin ülke dışına uçakla çıkabilmesini sağlayan bir “organizasyon”un olduğunu yazmıştı. Yılman, yazısında test sonucu negatif çıkan bazı kişilerin testlerini pozitiften negatife çevirttiğini belirtmişti.

SONUÇLAR BAKANLIK VERİ TABANINA AKTARILMAKTA

Sağlık Bakanlığından yurt dışına çıkışta yapılan PCR testleriyle ilgili usulsüzlük iddiasına doğrulayan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Test sonuçlarının değiştirilerek uygunsuz işlem yapıldığına ilişkin basında çıkan haberler üzerine açıklama ihtiyacı doğmuştur. Bakanlığımız tarafından akredite edilerek Kovid – 19 testi çalışmasına izin verilen laboratuvarlarda alınan ve çalışılan testlere ait tüm süreçler Pandemi Yönetim Sistemimiz üzerinden uçtan uca takip edilmekte ve test sonuçları anında bakanlık veri tabanına aktarılmaktadır” denildi.

BAKANLIK SKANDALI DOĞRULADI: YETKİLENDİRİLMEMİŞ HASTANE

Seyahat şirketlerinin sonuç belgesinin sağ üst köşesinde bulunan karekodu okutarak açılan e-Nabız doğrulama sayfasından gerekli doğrulama bilgilerine ulaşabileceklerine yer verilen açıklamada, “İlgili kuruluşlar konuya ilişkin olarak tekraren bilgilendirilmiştir. Habere konu olan test sonucunun bakanlığımızca yetkilendirilmemiş bir hastane tarafından tanzim edildiği anlaşılmış olup gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Halk sağlığını tehdit eden hiçbir davranışa müsaade edilmeyecektir” denildi.

 

Depremde ölenlerin sayısı 24’e yükseldi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder