28 Ekim 2020 Çarşamba

65 yaş üstüne 155 lira yakacak yardımı talebini AKP ve MHP reddetti

Karadeniz’de doğal gaz rezervleri bulduğunu açıklayan AKP hükumeti, yaşlı vatandaşlara yakacak yardımı yapılması önerisini reddetti. Öneri kabul edilseydi yaşlılara her ay yaklaşık 100 metreküp doğal gaz bedeli olarak 155 liralık yakacak yardımı yapılacaktı. 

BOLD – CHP’li milletvekilleri tarafından getirilen 65 yaş üzerindeki vatandaşlara aylık 155 lira yakacak yardımı yapılmasını öngören kanun teklifi, AKP ve ortağı MHP tarafından reddedildi.

YAKACAK FİYATLARI ZAMLANDI

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre TBMM’ye sunulan ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlara aylık 155 lira yakacak yardımı yapılmasını öngören kanun teklifi, hükumet reddedildi. İktidar bu teklifin doğrudan Meclis gündemine alınarak görüşülmesi önerisine ret oyu verdi. Teklif sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Vatandaşımız zor durumda. Bu yılın başında kömürün tonu 1.200 liraydı, şimdi 1.400 lira oldu. Odun 600 liraydı, şimdi 800 lira oldu. Asgari ücretli bunları aldığı zaman cebinde 124 lira kalıyor” dedi.

BUHRANLA KARŞI KARŞIYAYIZ; BAKAN BÜYÜYORUZ DİYOR

4 kişilik bir ailenin 2017’de doğalgaza aylık 140 lira öderken şimdi bu rakamın 250 liraya çıktığını hatırlatan Akın, “Elektrik 101 liradan 172 liraya çıkmış. Hangi memurun, hangi işçinin, hangi çalışanın maaşı bu kadar arttı? Askıdaki ekmeğe muhtaç ettiğimiz vatandaşımız ilk seçimde size öyle bir ders verecek ki, bırakın iktidar olmayı, muhalefette durmak için bile mücadele edeceksiniz. Ekonomik buhranla karşı karşıyayız ama ülkenin Bakanı ‘Ekonomi büyüyor’ diyor. KDV’yi elektrik ve doğalgazda yüzde 1’e indirin, ÖTV’yi kaldırın, elektrikteki TRT payını kaldırın. Bütün yükü bu millete yüklüyorsunuz” dedi.

Üç kalp operasyonu geçiren KHK’lı öğretmen cezaevinde virüs kaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder