30 Ekim 2020 Cuma

Yunan Savunma Bakanı: Türkiye’ye S-400 satışının amacı NATO’yu bölmek

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye’ye Rus S-400 füze savunma sistemi satışının amacının NATO’yu içeriden bölmek olduğunu öne sürdü.

BOLD – Amerikan Alman Marshall Fonu adlı düşünce kuruluşunun sanal olarak düzenlediği etkinlikte konuşan Yunan Savunma Bakanı Panagiotopoulos, Ankara’nın Rusya’dan S-400 alımının, “kasıtlı veya kasıtsız olarak, NATO’nun uyumunu içeriden baltalamanın” bir unsuru olduğuna ilişkin ortada yeterli kanıtın bulunduğunu savundu.

Panagiotopoulos, Rus S-400 sisteminin Türkiye’de “dekoratif maksatlarla bulunmadığını, NATO’yu içeriden zayıflatma amacını taşıdığını” belirtti.

Yunan Savunma Bakanı, Türkiye’nin S-400 sistemini aktif hale getirmesinin yakın olduğunu da iddia ederken, böyle bir adımın “Türkiye tarafından çok saldırgan bir eylemin yeni bir örneğini daha oluşturacağını” söyledi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rene Clarke Cooper da dün Türkiye’yi Rus S-400 füze savunma sistemini aktif hale getirme yönünde başka adım atmaması yönünde uyarmıştı. Clarke Cooper, Ankara’yı Moskova’ya daha yakınlaştırma riskini yaratsa bile böyle bir adımın sonuçlarının olacağı uyarısında bulunmuştu.

ABD’den Türkiye’ye S-400’ler için ‘yaptırımlar masada’ uyarısı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder