30 Ekim 2020 Cuma

Hakları gasp edilen 45 gazeteci Demirören’e seslendi: Yeter!

Türkiye Gazeteciler Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle Hürriyet’ten çıkarılan ve bir yıldır tazminatları ödenmeyen 45 gazeteci, haklarını gasp eden Demirören Grubuna bir kez daha çağrıda bulundu.

BOLD – Bir yıl önce tazminatları verilmeden Hürriyet gazetesinden çıkarılan 45 gazeteci haklarını gasp eden Demirören Grubuna tepkilerini bir video mesaj ile bir kez daha dile getirdi. #YeterDemirörenYeter etiketi açarak Twwitter’da kampanya başlatan gazeteciler, şunları söyledi:

“Bizler, Hürriyet Gazetesi tarafından haksız sebeple işten çıkarılan 45 basın emekçisiyiz. Ömrümüzden toplam 505 yılı Hürriyet Gazetesi’ne verdik. Sendikalı olduğumuz için işsiz bırakılalı tam bir yıl oldu. Bir yıldır tazminatlarımız, yasal haklarımız ödenmedi. Bir yıldır adalet bizim için işlemedi. Kimimiz hala işsiz. Demirören’in yaptığı yasa dışıdır, suçtur. Demirören’den hakkımızı ve sendikaya saygı duymasını istiyoruz.”

MUHTARA GELEN TEBLİGATLA ÖĞRENMİŞTİ

Haklarını geri alabilmek için 45 gazetecinin Demirören Holdinge açtığı dava Bakırköy İş Mahkemesinde devam ediyor. Yıllarca Hürriyet’e emek veren gazeteciler kimi muhtara kimi de evlerine gelen tebligatla işten çıkarıldıklarını öğrenmişti. 26 yıl Hürriyet’e emek veren başarılı foto muhabirlerinden Sebati Karakurt, “İşteyken işten çıkarıldığımı eşim arayıp haber verdi” demişti. Haber müdürü Levent Korkut, kanser ameliyat olduktan sonra dinlenme dönemindeyken işten çıkarıldığını ifade etmişti.

Röportajlarıyla tanınan Mesude Erşan ise “25 yıldır çalıştığım kurumdan Ankara’da röportaj yaparken eşime yapılan tebligatla işten çıkarıldığımı öğrendim. Elimde yazmadığım röportaj kaldı. Anayasal hakkımızı kullanarak yasal bir sendikaya üye olduk. Kıdem, ihbar tazminatımız verilmeyerek olayı kan davasına dönüştürdüler. Çünkü işten çıkarılan sendika üyesi olmayanlar haklarını aldı. Kan davası güttüklerine inanıyorum. Anayasal haklarımız çiğnendi” diye konuşmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder