31 Ekim 2020 Cumartesi

Erdoğan, depremde sorumluluğu üstlenmedi: Vesayetçi zihniyet ihmal etti

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Van’da partisinin olağan kongresinde İzmir’de meydana gelen depremin neden olduğu yıkım ve ölümlerle ilgili vesayetçi yapıyı suçladı. “Uzun yıllar bu ülkeye hakim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal etiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’da partisinin 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

Fransız Charlie Hebdo dergisinde kendisine yönelik yayınladığı karikatürle ilgili konuşan Erdoğan, “Şahsıma edilen her hakaret Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını hedef almaktadır” dedi.

İzmir’deki 6,9 şiddetindeki depremin neden olduğu yıkım ve ölümlerle ilgili vesayetçi yapıyı suçlayan Erdoğan, “Uzun yıllar bu ülkeye hakim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal etiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır. İzmir’deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz” ifadesini kullandı.

Konuşmasında kendisiyle ilgili çizilen karikatürlere cevap veren Erdoğan, şunları söyledi:

ŞAHSIMA EDİLEN HER HAREKET…

“Türkiye bu süreçte en çok hedefe konan ülke durumundadır. Son dönemde Fransa başta olmak üzere kimi ülkelerde yükselen İslam düşmanlığı çarpık zihniyetin hala devam ettiğini göstermektedir. Dini fanatizmle İslam’a ve Müslümanlara nefret besleyenler artık bu duygularını saklama gereği bile duymuyorlar. Şu gerçekleri gayet iyi biliyoruz. Peygamber efendimize edilen her hakaret tüm Müslüman alemini hedef almaktadır. Şahsıma edilen her hakaret Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını hedef almaktadır.”

EKONOMİK KURTULUŞ SAVAŞI VERİYORUZ

Ülkemizi kuşatmaya kalktılar istiklal ve istikbalimize canımız pahasına karşı çıkarak karşılık verdik. Ülkemizi ekonomi alanından kuşatmaya çalışanlara cevabımızı da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz. Bize düşen kendi davamıza sıkı sıkıya sarılmaktır. Asla provokasyonlara itibar etmeyeceğiz.”

Kovid-19 Saray’a sıçradı: Süleyman Soylu ve İbrahim Kalın koronavirüse yakalandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder