28 Ekim 2020 Çarşamba

Hekimlere ekipman vermeyen Sağlık Bakanlığı 2 milyon liralık kongre düzenliyor

Aile hekimleri başta olmak üzere sağlık çalışanlarının koronavirüsle mücadelede gereksinim duyduğu ekipmanları sağlayamadığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefindeki Sağlık Bakanlığı, pandeminin arttığı bu dönemde düzenleyeceği kongre için 2 milyon lirayı gözden çıkardı.  

BOLD – Sağlık Bakanlığı bugün Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı ve Aziz Sancar Bilim, Hizmet- Teşvik Ödülleri toplantısı düzenliyor. Etkinliğin ihale bedeli ise 2 milyon lira oldu. Pandeminin arttığı bir dönemde kalabalık ve maliyetli bir toplantı düzenlenmesi tepki çekti.

BAKANLIK TOPLANTI YASAĞINA UYMUYOR

Sözcü’den Başak Kaya’ya konuşan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın etkinlik yasağını deldiğini savundu. Emir, “İstanbul’da yapılacak ve üç gün sürecek toplantının ihalesi Eylül ayında 1 milyon 976 bin 800 lira bedelle Turveb Turizm firmasına verildi. Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi kapsamında düzenlediği ihalenin bedeli KDV’si ile birlikte 2 milyon lirayı geçiyor” dedi.

HASTANELER BİR ENJEKTÖR ALAMAZ HALDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vatandaşa söylediği öğütlere kendisinin uymadığını belirten Emir, “Vatandaştan toplu alanlardan uzak durmasını isterken, bakanlık olarak kongre düzenliyor. Nasıl bir kongre ki, 2 milyon harcanacak. Mutlaka birilerine para mı kazandırmanız gerekiyor? Hastaneler borç batağında, bir enjektör bile alamaz haldeyken, Sağlık Bakanlığı’nın kaynaklarını böyle savurmaya devam mı edeceksiniz? Kendi genelgesine uymayan bakanlık olur mu?” dedi.

Üç kalp operasyonu geçiren KHK’lı öğretmen cezaevinde virüs kaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder