31 Ekim 2020 Cumartesi

Düşük zam pancar üreticisini hayal kırıklığına uğrattı

Pancar ton alım fiyatının en az 400 lira olarak açıklanmasını bekleyen pancar üreticisi, belirlenen 336 TL ile büyük şok yaşadı. Daha önce AKP’li Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı pancar fiyatı, artışın küçük olması nedeniyle yazılı açıklama ile sessiz sedasız duyuruldu.

BOLD – Girdi maliyetlerindeki artışa rağmen 2020 yılı pancar alım fiyatları 336 lira olarak belirlendi. Artışın küçük olması nedeniyle pancar fiyatlarını AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ya da Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli açıklayamadı. Belirlenen fiyat, yazılı bir açıklama ile duyuruldu.

GEÇEN YIL ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Şeker pancarında çiftçi büyük bir hayal kırıklığına uğradı. 2020 yılı pancar alım fiyatlarına çok düşük bir artış yapıldı. Pancar alım fiyatlarına maliyetlerin çok altında bir artış yapılmasının, üretimi olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor. Pancar alım fiyatları geçen yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1 Eylül’de açıklanırken, bu yıl Ekim ayı sonunda yapılan yazılı açıklama ile sessiz sedasız yapıldı.

ÜRETİCİ 400 LİRA OLMASINI İSTİYORDU

Girdi maliyetleri son bir yıl içinde en az yüzde 50 artarken, pancar alım fiyatının yüzde 12 gibi çok düşük bir fiyat artışıyla belirlenmesi üreticide şok etkisi yaptı. Pancar üreticisi, maliyetlerdeki artışa karşılık pancar alım fiyatının en az 400 lira olarak açıklanmasını bekliyordu. Türkşeker’den yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılı ürünü şeker pancarı baz alım fiyatının 336 TL olarak belirlendiği kaydedildi.

 

İzmir, 5.0 büyüklüğünde artçı depremle sarsıldı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder