29 Ekim 2020 Perşembe

Dolar tatil dinlemiyor yükselişini sürdürüyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye’de piyasaların kapalı olmasına karşın dolar TL karşısındaki yükselişini sürdürüyor. Dolar piyasaların kapalı olduğu günde 8.30 seviyesinde bulunuyor.

BOLD – 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle dün öğleden beri Türkiye’de piyasalar kapalı. Buna karşın dolar ve eurodaki yükseliş devam ediyor. Dolar 8.30, euro ise 9.77 seviyesinde alıcı buluyor.

MERKEZ BANKASI FİTİLİ ATEŞLEDİ

Reuters’in haberine göre TL’de benzer para birimlerinden negatif ayrışma ile birlikte görülen sert değer kaybı TCMB’nin beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ile başladı. Son günlerde jeopolitik gelişmelerle AB ve ABD ile gerilimin artabileceği endişeleri ve yaklaşan ABD seçimleri de TL’de değer kaybına etki eden unsurlara eklenmiş durumda.

ARTIRILAN FAİZLER DE İŞE YARAMADI

TCMB geçen hafta politika faizini sabit tutmasına karşın likidite sıkılaştırma adımlarının üst sınırını belirleyen geç likidite penceresini (GLP) 150 baz puan artışla yüzde yüzde 14.75’e yükseltti. TCMB’nin ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti dün itibarıyla yüzde 13 seviyesinin üzerinde. Temmuz ortasından beri 550 baz puan civarında sıkılaştırmaya gidildi. Ancak süreç TL’de belirgin bir iyimserlik oluşturmadı.

Atilla Taş isyan etti: Hala ekmeğimle oynuyorlar ama kimseden korkmuyorum

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder