29 Ekim 2020 Perşembe

Erkan Baş: İktidar seçimi kaybetmeyi suhuletle karşılamayacak

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’tan dikkat çeken bir iddia geldi. AKP’nin oylarında çok ciddi bir erime olduğuna dikkat çeken Baş, seçimlerin normal yollardan yapılmasının tehlikede olduğunu ileri sürdü ve “Hukukun ve yurttaş haklarının ortadan kaldırıldığı bir ülkede seçimlerin normal biçimde yapılacağını ve bu iktidarın da seçim sonuçlarını suhuletle kabul edeceğini nasıl düşünebiliriz? diye sordu.

BOLD – Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş, Evrensel Gazetesi’ne çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi yönden hızla bir uçuruma sürüklendiğini belirten Baş, “Bu durum bir anda oluşmadı tabii, ülkemizi yıllarca yönetmiş sağ/iş birlikçi iktidarlar ile patron sınıfı bu yıkımı beraberce yarattılar ve bunu yaparken de birilerinin iktidarını, birilerinin de kasasını doldurdu. AKP iktidarıyla birlikte ise Türkiye, deyim yerindeyse yıkımın en şiddetlisini ve hızlısını yaşadı” dedi.

BAŞ: BU GİDİŞİN MANTIKSAL SONUCU FAŞİZMDİR

Türkiye’de artık bir Cumhuriyet’ten söz edilemeyeceğini ileri süren Baş adım adım diktatörlüğe gidildiğini vurguladı. Baş “Türkiye yargının, yasamanın, en temel yurttaş haklarının tek adam tarafından çiğnendiği bir diktatörlüğe dönüştürülmektedir. İç ve dış politikada atılan tüm adımlar, iktidarın bekasına hizmet etmektedir. Bunun önündeki tüm engeller de hukuksuz yollarla, baskı ve şiddetle yok edilmektedir. Meslek odalarına yönelik saldırılar, seçilmiş siyasetçilere yönelik tutuklamalar, kayyumlar, basın özgürlüğünün ayaklar altında olması; bunların hepsi iktidarda kalmak dışında hiçbir şeyi düşünmeyen ve kendi çıkarını ülkenin çıkarının üstüne koymuş bir tek adam rejiminin işaretleridir. Bu gidişin mantıksal sonucu faşizmdir” dedi.

TİP, SEÇİMDEN VE SONUCUNDAN KAYGILI

TİP Genel Başkanına göre artık Türkiye’de normal bir seçim süreci yaşanmayacak. İktidarın seçime müdahale edeceğini ileri sürüp muhalefetin yaklaşımını eleştiren Baş “Ana muhalefet temsilcileri ‘Bunlar ilk seçimde gidiyor’ diyorlar. Bunun bir umut ve azim yaratmaktan çok rehavet ürettiğini görmek lazım. Evet, görünen o ki, AKP’nin oylarında ve toplumsal desteğinde gerçekten de bir erime var. Bu erime kontrol altına alınamazsa normal bir seçimde iktidardan düşmelerine de yol açabilir. Ancak bunların hepsi normal bir ülkede yaşasaydık olabilirdi. Hukukun ve yurttaş haklarının ortadan kaldırıldığı böyle bir ülkede seçimlerin normal biçimde yapılacağını ve bu iktidarın da seçim sonuçlarını suhuletle kabul edeceğini nasıl düşünebiliriz?” diye sordu.

AKP’ye karşı güçlü bir halk muhalefetine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Baş, birlik çağrısı yaptı. Saray’la uzlaşmaya kesin bir şekilde kapılarını kapatan Baş “Elbette, böylesi birliktelikler için aradığımız şartlar ve ilkeler var: Saray rejimi ile her türlü uzlaşma beklentisine kapalı olmak ve Saray rejiminin temsilcilerinden hesap sorma kararlılığını taşımak gibi ilkeler bunlar” dedi.

“BEN UTANDIM, O’NUN YÜZÜ KIZARMADI”

Erkan Baş, “keyif çayı” polemiğini de “Ben utandım” diyerek değerlendirdi ve “Daha dün, AKP Genel Başkanı “açız” diyen bir yurttaşa, “Abartıyorsun, al bu keyif çayını iç” diyerek hakaret etti. Ben duyduğumdan utandım, ama onun bir avuç çayı fırlatırken yüzü kızarmadı” ifadelerini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder