28 Ekim 2020 Çarşamba

Tayyip Erdoğan’ın paralı askerleri Biden’in gündeminde

Suriye, Libya ve son olarak da Dağlık Karabağ’da gündeme gelen Erdoğan rejiminin paralı askerleri ABD seçiminde malzeme konusu oldu. Anketlere göre ABD başkanlığına daha yakın olan Joe Biden, Türkiye’nin Karabağ’a paralı asker gönderip çatışmayı körüklediğini ifade etti. 

BOLD – Dağlık Karabağ’ı yıllardır işgal eden Ermenistan ile Azerbaycan arasında 1 aydır devam eden gerilimle ilgili ABD’nin başkan adaylarından Joe Biden’dan bir açıklama geldi. Türkiye’nin bölgeye paralı asker gönderdiği suçlamasını yapan Biden, “Çatışmayı körüklemeyin” dedi.

BÖLGEDE TANSİYON BİR AN ÖNCE DÜŞÜRÜLMELİ

Gelecek hafta ABD’de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Demokratlar’ın başkan adayı Joe Biden, son dönemde bölgede yaşananları değerlendirdi ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. Resmi internet sitesi üzerinden paylaşılan yazılı açıklamada, “25 Ekim’de Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıkladığı ateşkesin başarısız olmasının ardından bölgede insani felaket yaşanabilir. Bir aylık çatışmaların ardından Başkan Trump’ın Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin liderleriyle görüşerek tansiyonu bir an önce düşürmesinin ve Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’a ilerlemesini durdurmasının sağlaması gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE PARALI ASKER GÖNDERMEYİ DURDURMALI”

Bölgede çatışmanın başladığı günden beri Türkiye’nin bölgeye paralı asker gönderdiği iddiaları sık sık gündeme gelirken Ankara ve Bakü bu iddiaları sık sık belgelerle yalanlamıştı. Biden, “Seçim kampanyalarında anlaşma yapma yeteneklerini öven Trump’ın kişisel olarak devreye girerek bu savaşı durdurmaya çalıştığını görmüyoruz. Yönetim 907 sayılı Özgürlük Desteği Yasası kapsamındaki maddeleri uygulayarak Azerbaycan’a askeri mühimmat akışını durdurmalı ve Türkiye ve Rusya’yı savaşı körüklemeyi bırakmasını sağlamalıdır, Türkiye’nin durumunda olduğu paralı askerlerin gönderilmesi durmalıdır” sözleriyle bu iddiayı yine gündeme getirdi.

Üç kalp operasyonu geçiren KHK’lı öğretmen cezaevinde virüs kaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder