29 Ekim 2020 Perşembe

İki hafta aradan sonra ekmeğe yeni zam talebi

İki hafta önce ekmek fiyatlarına gelen zam fırıncıları memnun etmedi. Fırıncılar, TMO’nun buğday fiyatlarına yeterli müdahaleyi yapmadığı ve artan girdi maliyetlerini gerekçe göstererek yeni zam talebinde bulundu. 

BOLD – Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarındaki artış nedeniyle ekmeğe bir fiyat artışının daha olabileceğini söyledi. Son aylarda un fiyatlarında büyük artış olduğunu belirten Balcı, TMO’nun buna yeterince müdahale edemediğini öne sürdü.

UN FİYATLARI 3 AYDA YÜZDE 50 ZAMLANDI

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatları ve fırınlarda kullanılan Fransız menşeli ürünlere yönelik boykota ilişkin basın toplantısı yaptı. Son 2 ayda ekmeğin ham maddesi olan un ve diğer girdilerde yaşanan fiyat artışlarından dolayı fırıncı esnafının ciddi anlamda sıkıntıya düştüğünü dile getiren Balcı, bir çuval unun fiyatının temmuz ayında 104 lira olduğunu, bugün 158 liraya kadar yükseldiğini söyledi. Balcı, “Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Bir fiyat artışı olacaktır” dedi.

BAKAN FIRINCILARA RANDEVU VERMEMİŞ

Balcı, “Burada esas üzüntü verici olay, 2002’den bugüne kadar bu gibi artışlar karşısında her zaman devreye giren Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yeterli müdahaleyi yapmakta gecikmiş olmasıdır. Ekim ayında gümrük vergisinin sıfırlanmasıyla, ithal buğdayın iç piyasada fiyatsal olarak düşmeye sebebiyet vermemesi düşündürücüdür” diye deva etti.

Bu konuyu görüşmek için Tarım ve Orman Bakanı’ndan talep edilen randevuya olumlu yanıt gelmediğine dikkat çekti.

Balcı, “Yetkililere sesleniyorum, gerekli çalışmayı bir an önce yapmaları gerekiyor. Girdi fiyatlarındaki artışları kabullenmek söz konusu olamaz” dedi.

Hekimlere ekipman vermeyen Sağlık Bakanlığı 2 milyon liralık kongre düzenliyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder