22 Ocak 2021 Cuma

ABD’li yayıncılardan Donald Trump bildirisi: Hainlere kitap anlaşması yok

Donald Trump’ın kitap yayımlayacağı iddiaları üzerine yüzlerce yazar ve yayıncı ortak bir bildiriye imza attı. Bildiride “Hainlere kitap anlaşması yok.” denildi.

BOLD– Guardian’ın haberine göre; editörler, yayıncılar ve yazarlardan oluşan 500 isim imza attıkları ortak mektupta yayıncılardan Donald Trump’ın başkanlık görevini bıraktıktan sonra yazacağı herhangi bir anı kitabını yayımlamayı reddetmelerini istedi.

ÇOCUKLARI KAFESE TIKANA KİTAP YOK

Washington Post’tun Kasım 2020’de yaptığı bir haber de Trump’ın da eski başkanlar gibi gibi kitap çıkaracağı iddiası yer almıştı. “Hainlere Kitap Anlaşması Yok” başlıklı mektup “çocukları kafese tıkan ve darbeye teşvik eden bir yönetimin hiçbir kitap anlaşması olmaması gerektiğini” belirterek yayıncıları Trump’ın bu girişimine destek vermemeye çağırdı.

Penguin Random House, Hachette Book Group, HarperCollins, Simon&Schuster ve Macmillan gibi ABD’nin önemli yayınevlerinin editör, yazar ve çalışanlarının imzaladığı mektup Trump yönetiminden herhangi bir ismin şimdi ya da gelecekte kitap yayınlayamamasını hedefliyor.

400 MİLYON DOLAR BORCU VAR

Önümüzdeki 4 yıl içinde 400 milyon dolarlık borç ödemesi yapması gereken Trump için böyle bir anlaşmanın önemli olduğu da söz konusu haberde dile getirilen hususlar arasında. Trump’ın bu yüzden 100 milyon dolarlık TV programı ve kitap anlaşması yapmayı planladığı iddia ediliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder