20 Ocak 2021 Çarşamba

Trump, son gününde eski baş stratejisti Stephen Bannon’la birlikte 73 kişiyi affetti

ABD Başkanı Donald Trump, görev süresinin dolmasına saatler kala aralarında eski baş stratejisti Steve Bannon’un da olduğu 73 kişi için af kararları yayımladı. Aşırı sağcı fikirleri ile öne çıkan Bannon, Trump’ın yükselişinin baş mimarı olarak biliniyor.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump, 73 kişiye af, 70 kişiye ceza indirimi getiren kararları, başkanlığının sona erdiği gece yarısından sonra yayımlandı.

Affedilenler arasında, Trump’ın eski baş stratejistinin yanı sıra müzik ve spor dünyasından bazı isimler, eski Kongre üyeleri ve Trump’ın aile yakınları yer aldı.

BANNON, FONLARI KÖTÜYE KULLANMAKLA SUÇLANIYOR

Affedilenler arasında ön plana çıkan isim ise Başkan Trump’ın eski baş stratejisti ve aşırı sağcı fikirleri ile dikkat çeken Steve Bannon oldu.

Bannon, hakkında hazırlanan iddianamede Meksika sınırına duvar örülmesi fikrini destekleyen bağışçılardan gelen fonları kötüye kullanmakla suçlanıyor. Bannon’ın yargılanmasına henüz başlanmadı. Bu afla birlikte Bannon yargılama sonucunda hüküm giyse bile herhangi bir ceza almayacak.

ABD basını, henüz yargılama süreci tamamlanmamış birinin affedilmesinin sıradışı bir durum olduğuna dikkat çekti.

Bannon için verilen karara dair yayımlanan açıklamada, Meksika sınırında duvar örmek için başlatılan “We Build The Wall (Duvarı İnşa Ediyoruz)” kampanyasına sağlanan fonlar üzerinden “dolandırıcılık” yapmakla suçlanan eski başdanışman Bannon’ın “muhafazakar siyasi hareket içinde önemli bir lider olduğu, zekası ve öngörüleriyle tanındığı” belirtildi.

AFFEDİLEN DİĞER ÜNLÜ İSİMLER KİM?

Bannon dışında affedilen isimler arasında görev yaptığı dönemde rüşvet ve dolandırıcılıkla suçlanan eski Detroit Belediye Başkanı Kwame Kilpatrick, Google’ın sürücüsüz araç sırlarını çalmakla suçlanan mühendis ve teknoloji girişimcisi Anthony Lewandowski, casuslukla suçlanan İsrail vatandaşı Aviem Sella, ruhsatsız silah ve mermi bulundurmaktan ceza alan, “Lil Wayne” sahne adıyla bilinen rap müzik sanatçısı Dwayne Michael Carter Jr. ve Cumhuriyetçi Partili bazı Kongre üyeleri yer aldı.

Trump, Irak’ta sivil katliamına karışan 4 eski paralı askeri de affetti

Trump’tan, Rusya soruşturmasında suçlu bulunan 26 kişiye ve dünürüne özel af

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder