20 Ocak 2021 Çarşamba

İddia: MİT Müsteşarı Fidan Suriye’ye gidip Şam yönetimi ile anlaşma imzaladı

Türkiye ve Suriye ilişkileri konusunda çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Mirî Şiblî, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın yakın zaman önce Şam’a gittiğini ve Şam rejimi ile kimi anlaşmalara varıldığını ileri sürdü.

BOLD – Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Mirî Şiblî, Şam ve Ankara ilişkileri konusunda dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Şiblî’nin iddiasına göre MİT Müsteşarı Hakın Fidan, Şam yönetimi ile görüşerek bazı anlaşmalara imza attı.

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme için formüller arandığı iddiası bir süredir tartışılıyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Ocak 2020’de Libya Konferansı için gittiği Almanya’dan dönerken yaptığı açıklamada Suriye ile görüşme iddialarını doğrulamış ve Hakan Fidan’ın istihbarat noktasında Rusya, Suriye ve İran tarafıyla, muhataplarıyla görüştüğünü belirtmişti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Nazım Daştan’ın haberine göre Şam-Ankara ilişkilerini değerlendiren Şiblî, yakın zamanda Milli İstihbarat Dairesi (MİT) Başkanı Hakan Fidan ve beraberindeki heyetin gizlice Şam’a gittiğini öne sürdü.

Şam rejimi ile yapılan görüşmede kimi anlaşmalara varıldığını iddia eden Şiblî, şunları söyledi: “Aralarında gizli bir görüşme gerçekleşti. Görüşmeden sonra Suriye rejimi Demokratik Suriye Güçlerine (QSD) güçlerine ‘terörist’ demeye başladı. Ondan önce QSD’ye bağlı güçlere ‘milis’ diyorlardı. Görülüyor ki Suriye rejimi ve Türkiye arasında yeni anlaşmalar var, yeni bir sürece giriliyor. Bu durum yeni şehirleri işgal edebilmesi için Türkiye’nin önünü açmayı hedefliyor.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder