21 Ocak 2021 Perşembe

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu hayatını kaybetti

Bir süredir hastanede tedavi gören ve Yavuz Bahadıroğlu ismiyle tanınan tarihçi yazar Niyazi Birinci hayatını kaybetti. 

BOLD –  Yavuz Bahadıroğlu ismiyle bilinen tarihçi, gazeteci ve yazar Niyazi Birinci, bir süredir hastanede tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yavuz Bahadıroğlu’nun ölümünü oğlu Mücahit Birinci sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

BABASININ ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Oğul Birinci yaptığı paylaşımda, “Yolumu aydınlatan, mücadelesi ile bana ilham veren, bir neslin doğru yetişmesine vesile olan babamız Niyazi Birinci (Yavuz Bahadıroğlu), Allah’ın rahmetine yürüdü. Rahman ve Rahim olan Allah, ona şefkati ile muamele etsin. Başımız sağ olsun. El Fatiha…” ifadelerine yer verdi.

GERÇEK ADI NİYAZİ BİRİNCİ

Gerçek adı Niyazi Birinci olan Yavuz Bahadıroğlu 1945 yılında Rize Pazar’a bağlı Hisarlı’da dünyaya geldi. 1971’de İstanbul’da gazeteciliğe başlayan Birinci, Yeni Asya ve Yeni Nesil gazetelerinde muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. İlk olarak “Sunguroğlu” ve ardından “Buhara Yanıyor” romanlarını kaleme alan Birinci’nin Osmanlı İmparatorluğu’nun çeşitli dönemlerini ele alan 30’u aşkın romanı bulunuyor. Birinci ayrıca çocuk kitapları, hikaye, araştırma, oyun, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere birçok çalışmaya imza attı. Ulusal bir radyoda günlük yorumlar yapmasının yanı sıra Yeni Akit gazetesinde köşe yazıları kaleme alan Birinci, evli ve üç çocuk babasıydı.

 

Günde 3 ton su harcayan Akit yazarı Bahadıroğlu faturayı İmamoğlu’na kesmek istedi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder