23 Ocak 2021 Cumartesi

Ergenekon sanıklarının dikkat çeken ölümü

Ergenekon davasının sanıklarından Seyhun Zayim, İstanbul’daki silahlı çatışmada öldürüldü. Ergenekon sanığı Fatih Derdiyok da daha önce pompalı tüfekle öldürülmüştü. Her iki isim de 2008 yılında Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof kokteyli atmakla suçlanıyordu.

BOLD – Ergenekon Davası’nın bir sanığı daha öldürüldü. İstanbul Eyüp Sultan’da silahlı çatışmaya giren Seyhun Zayim girdiği silahlı çatışmada vurularak can verdi.

Cumhuriyet’in haberine göre dikkat çeken olay Eyüpsultan’da bulunan ünlü Pierre Loti tepesinde turistik tesislerin bulunduğu alanda 31 Aralık 2020 tarihinde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İki grup arasında çıkan silahlı çatışmada Seyhun Zayim vurularak hayatını kaybetti.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri olay yerinden kaçan yaralı Emre I., kardeşi Erhan I. ve Eyüp Can I.’yı gözaltına aldı.  Seyhun Zayim’in bulunduğu grupta olduğu anlaşılan bu kişiler, ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis, olayda silah kullandıkları tespit edilen şüpheliler Şuayip Ö. ve Baran P’yi de gözaltına aldı. Şüphelilerin Seyhun Zayim ve arkadaşlarıyla daha önceden husumetli olduklarını olay günü bu konuları konuşmak için Pierre Loti tepesinde buluştuklarını ancak aralarında yine kavga çıkması üzerine silahlı çatışma çıktığını anlattıkları öğrenildi.

İKİ TABANCA İNCELENİYOR

Gözaltına alınan sanıklardan Baran P.’nin daha önce 5 kez çeşitli suçlardan gözaltına alındığı tespit edildi. Diğer şüpheli Şuayip P.’nin ise 7 kez gözaltına alındığı ortaya çıktı. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen 2 tabanca incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

CUMHURİYET’E MOLOTOF ATMAKLA SUÇLANDI

17 suçtan sabıkası bulunan Seyhun Zayim, Ergenekon davasında Cumhuriyet Gazetesine molotof kokteyli atmaktan yargılandı ve 5 yıl cezaevine kaldı.

FATİH DERDİYOK DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Diğer yandan Cumhuriyet Gazetesi’ne 2008 yılında molotof kokteyli atmaktan Bedirhan Şinal ile birlikte yargılanan Ergenekon davası sanığı Fatih Derdiyok da pompalı tüfekle öldürülmüştü. Aralık 2014’teki olayda Derdiyok, iddiaya göre içki masasında çıkan küfürlü kavgada silahla vurularak öldürüldü. Aynı davada yargılanan arkadaşı Murat Aplak ise ağır yaralandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder