22 Ocak 2021 Cuma

Bağdat’ta en az 32 kişinin öldüğü bombalı saldırıları IŞİD üstlendi

Irak’ın başkenti Bağdat’ta kalabalık bir pazarda düzenlenen iki intihar saldırısını Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi. Saldırılarda en az 32 kişi hayatını kaybetti, 110’dan fazla kişi de yaralandı.

BOLD – İki canlı bomba Bağdat’ta pazar yerini hedef aldı. Saldırılarda en az 32 kişi öldü, 110 kişi de yaralandı. Uluslararası toplum tarafından kınanan saldırıların sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Iraklı yetkililer, her iki saldırganın pazar yerindeki kalabalığın arasına karışarak rahatsızlandığını söylediği ve çevredeki insanların etrafında toplanmasını sağladıktan sonra üzerindeki patlayıcıyı patlattığı bilgisini paylaştı.

Irak Sağlık Bakanı Hasan Muhammed el-Temimi, yaralılar arasında sağlık durumu ağır olanların bulunduğunu ve yaralıların saldırıların yapıldığı bölgenin çevresindeki hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı.

Tayaran Meydanı’ndaki intihar saldırılarının yaklaşık 10 dakika arayla gerçekleştirildiği açıklandı. IŞİD ise Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıların hedefinin Şiiler olduğunu belirtti.

Saldırıyı kınayan Irak Cumhurbaşkanı Behram Salih, ülkesinin istikrarsızlığa sürüklenmesine izin verilmeyeceğini söylerken, Başbakan Mustafa El Kazimi, hükumeti acil toplantıya çağırdı.

SON 3 YILIN EN KANLI SALDIRISI

Perşembe günkü intihar saldırıları, Irak’ın son üç yıldır hedef olduğu en büyük saldırı olarak nitelendiriliyor. En son 2018 yılı Ocak ayında, aynı meydanda düzenlenen intihar saldırısında 35 kişi hayatını kaybetmişti. Söz konusu saldırı, dönemin başbakanı Haydar El İbadi’nin, IŞİD’i yenilgiye uğrattıklarını ilan etmesinin hemen ardından yapılmıştı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Irak temsilciliği saldırıları kınayarak, bu saldırıların “Irak’ın istikrar ve refaha yürüyüşünü zayıflatamayacağına” vurgu yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ürdün, Mısır ve Türkiye’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda ülkeden de saldırıları kınayan açıklamalar yapıldı.

İspanya’nın başkenti Madrid’de patlama

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder