23 Ocak 2021 Cumartesi

Malumun ilanı: İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildi

Eski İstanbul Başsavcısı ve Yargıtay Üyesi İrfan Fidan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildi. Fidan 12 yıl boyunca Anayasa Mahkemesinde görev yapacak.

BOLD – Cumhurbaşkanı Atama, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliklerine seçilme Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi Üyeliğine İrfan Fidan, Danıştay Üyeliğine ise Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Hümeyra Ergin Ercan seçildi.

3 İSİM ARASINDAN FİDAN ATANDI

Anayasa Mahkemesi Üyeliğine Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen 3 aday arasından Yargıtay üyesi İrfan Fidan seçildi. Anayasa Mahkemesi’nde bulunan boş üyelik için Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nda seçim yapılmıştı. Seçimde, Yargıtay 12. Ceza Dairesi üyesi İrfan Fidan, 8. Ceza Dairesi Üyesi Nevzat Özsoy ve 17. Hukuk Üyesi Mustafa Erol en çok oyu alan üç isim olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu üç isimden İrfan Fidan’ı AYM üyeliğine seçti.

‘REFORM’ FİDAN’A YARADI

İrfan Fidan, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yargı reformu’ açıklamalarından kısa bir süre sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Yargıtay’a atanmıştı. Atama, bazı çevreler tarafından ‘tenzili rütbe’ olarak değerlendirilmişti. Ancak Fidan Yargıtay 12’inci Ceza Dairesi üyeliğine atanır atanmaz, Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday oldu.

SKANDAL ERTELEME İDDİASI

Diğer yandan Yargıtay’da normalde 1 Aralık’ta yapılacak olan seçimler, bazı üyelerin koronavirüse yakalandığı gerekçesiyle ertelenmişti. Ertelemenin, İrfan Fidan’ın seçimlere yetişebilmesi için gerçekleştirildiği ileri sürülmüştü.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Danıştay Üyeliğine ise Sümer Holding A.Ş. Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Hümeyra Ergin Ercan seçildi. Ayrıca karara göre Danıştay Üyeliği’ne, Hakimler Savcılar Genel Kurulunca belirlenen, Ankara, Konya ve Gaziantep Bölge İdare Mahkemeleri Başkanları Fatih Zencirci, Mustafa Nafiz Acar ve Yüksel Navdar seçildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder