19 Ocak 2021 Salı

Trump yeni yönetime başarı diledi: Hareketimiz daha yeni başlıyor

Görev süresi bugün dolan ABD Başkanı Donald Trump, hazırladığı videoyla görevine veda etti. Yeni yönetime başarı dileyen Trump, “Hareketimizin daha yeni başlayacağını bilmenizi istiyorum” dedi.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump’ın görev süresi bugün doluyor. Yerel saatle 12.00’de yemin edecek olan seçilmiş başkan Joe Biden göreve başlayacak. Trump, görev süresinin bitmesine saatler kala hazırladığı yaklaşık 20 dakikalık videoyla ABD halkına veda etti.

Donald Trump, veda konuşmasında halefi Joe Biden’ın adını anmadan yeni Beyaz Saray yönetimine başarı diledi.

Trump, “Bu hafta yeni bir yönetim göreve gelecek. Amerika’yı güvenli ve refahta tutma konusunda kendilerine başarılar diliyorum. Kendilerine en iyi dileklerimizi sunuyoruz ve şans diliyoruz” dedi.

“KONGRE BASKINI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ”

Trump, destekçilerinin 6 Ocak’ta düzenlediği Kongre baskınına ilişkin değerlendirmede de bulundu.

Trump, Kongre binasına düzenlenen saldırının tüm halkı “dehşete düşürdüğünü” söyledi ve bu olayın hiçbir şekilde hoş görülemeyeceğini aktardı.

ABD Kongresi’nin seçim sonuçlarını tescil etmek için toplandığı sırada yaşanan olaylarda, biri polis memuru beş kişi hayatını kaybetmişti. Baskın, Trump’ın Biden’ın zaferini seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla aylarca tanımayan Trump’ın, gösteri düzenleyen destekçilerine Kongre binasına yürüme çağrısı yapmasının ardından gelmişti.

YENİ BİR PARTİ SİNYALİ

Trump, “Çarşamba günü öğlen saatlerinde görevi yeni yönetime devretmeye hazırlanırken, hareketimizin daha yeni başlayacağını bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Trump’ın bu sözleri yeni bir parti mi geliyor şeklinde değerlendirildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de Başkan Trump’ın danışmanları ve yakın çevresiyle Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra yeni bir parti kurma konusunu değerlendirdiğini bildirdi. Trump’ın yeni partiye ‘Vatansever Parti’ adını vermek istediği belirtildi.

PENCE, TRUMP’IN VEDASINA KATILMIYOR

Joe Biden’ın yemin törenine katılmayarak çok uzun süre sonra bir geleneği bozmaya hazırlanan Trump’ın sabah saatlerinde Andrews Üssü’nde düzenlenecek etkinliğin ardından Washington’dan ayrılması bekleniyor.

Daha önce Biden’ın yemin törenine katılacağını açıklayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, öncesinde Trump’ın etkinliğine katılmayacağı bildirildi.

Pence de Twitter üzerinden attığı mesajda, ABD halkına veda etti.

Pence, dört yıllık başkan yardımcılığı dönemini, hayatının en büyük onuru, olarak tanımladı.

Trump siyasetten vazgeçemiyor: ‘Vatansever Parti’yi kuracak!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder