20 Ocak 2021 Çarşamba

Sıla’yı darp eden Ahmet Kural hakkındaki karar bozuldu

Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği için 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan oyuncu Ahmet Kural hakkındaki karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu.

BOLD– 29 Ekim 2018’de Zekeriyaköy’deki evinde Sıla’yı darp ettiği iddia edilen Ahmet Kural, “hakaret”, “basit yaralama” ve “tehdit” suçlarından 16 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış ve ceza ertelenmişti.

BİLİRKİŞİ RAPORU DİKKATE ALINSIN!

Hürriyet‘ten Özge Eğrikar’ın haberine göre İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararına itiraz eden Kural’ın avukatları, davayı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne (istinaf) taşıdı. Mahkemeye sunulan itiraz dilekçesinde, “Tanık olan yan komşunun ‘duydum’ dediği tehdit ve hakaret içeren seslerin, bilirkişi ölçümlemesinde duyulamayacağının tespitine rağmen mahkeme bu durumu dikkate almamıştır.” ifadesine yer verildi.

İtirazın görüşüldüğü İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30. Ceza Dairesi “Bilirkişi raporu dikkate alınmalıdır. Olay yerinde keşif yapılması talep olunur.” kararını vererek İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükmünü bozdu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018’de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural’ın Zekeriyaköy’deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. Tarafların uzlaşamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu’nca Ahmet Kural hakkında “hakaret”, “tehdit”, “basit yaralama” suçlarından toplam bir yıl bir aydan beş yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı.

Sıla’nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder